Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce sunt periculoase dereglarile somnului?

in Diverse

De putin timp s-a constatat ca dereglarile somnului constituie mai mult decat o dereglare temporara a conditiei fizice. Riscurile pe care il prezinta aceste derglari se manifesta in urmatoare:

  • Daune corporale. Asta inseamna ca datorita dereglarilor somnului sunt influentate functii fizice si se poate ajunge la daune corporale pe timp indelungat. Acesta este, de exemplu, cazul sindromului de apnee a somnului. Se stie ca un sindrom netratat de apnee a somnului aduce cu sine un risc crescut de crestere a tensiunii arteriale, apoplexie sau infarct miocardic. Nu s-a dovedit inca intr-o masura suficienta daca doar deficitul de somn poate duce la un efect de durata in corp. exista insa cercetari care trebuie luate in serios si care se exprima in mod univoc in sensul ca deficitul cronic de somn este nesanatos. Multi pacienti bolnavi de insomnie se tem sa nu se imbolnaveasca doar datorita dereglarii de durata a somnului lor. Si chiar daca acest aspect nu a putut fi inca dovedit in mod univoc pentru insomnia conditionata psihic, aceasta trebuie in orice caz tratata.
  • Tulburari psihice. Dereglarile somnului duc la o impovarare psihica de durata. Oboseala permanenta si dereglarea somnului il pot demoraliza si descuraja pe om. In ce masura dereglarile somnului pot sa duc direct la depresii, este inca o chestiune controversata. Se stie insa ca multe dereglari ale somnului sunt insotite de o crestere a sentimentului de teama si de proasta dispozitie.
  • Pericol de accidente. Oboseala din timpul zilei ca o consecinta a dereglarilor somnului poate influenta intr-atat atentia incat sa devina posibile accidentele. Accidentele datorate oboselii reprezinta o complicatie cunoscuta unei dereglari netratate a somnului si ele au de aceea o relevanta social-politica. Exista insa si alte pericole, care nu sunt conditionate de oboseala. De exemplu, somnambulismul poate reprezenta un pericol considerabil pentru cel afectat. In anumite circumstante, somnambulii isi parasesc casa, si nu intotdeauna pe usa.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate