Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce suntem atrase de anumite persoane?

in Diverse

Se spune că nu e bine să judecăm oamenii de la prima vedere, dar instinctul este mult mai puternic. Unii oameni ne plac de la bun început, altii ne displac, deşi nu ne-au greşit cu nimic. Iată cum explică astrologii acest fenomen şi ce argumente aduc oamenii de ştiinţă.

Trăsăturile fizice plăcute ale unei femei sau ale unui bărbat sunt decisive la prima întâlnire, dar nu reprezintă totul. Există ceva mult mai vibrant şi mai profund care ne atrage la oameni, dincolo de trăsăturile lor fizice. Frumuseţea reprezintă doar o mică parte a acestui fenomen. Vocea, zâmbetul, gesturile, atitudinea celuilalt sunt mult mai importante decât trăsăturile armonioase. Iar încrederea de sine joacă un rol important. O persoană deschisă, sigură pe sine şi prietenoasă va reuşi să atragă atenţia mult mai repede, decât cea mai frumoasă femeie din încăpere, este de părere Steven Dayan, chirurg plastician şi profesor la Universitatea din Illinois, cunoscut pentru cursul său “Ştiinţa frumuseţii şi impactul ei asupra culturii şi afacerilor”.

TRĂSĂTURILE FAMILIARE, UN PUNCT DE ATRACŢIE

Celebrul neuropsihiatru Sigmund Freud considera că fiecare dintre noi simte o atracţie deosebită pentru persoanele care seamănă cât de puţin cu părinţii. Astfel o femeie va căuta la un barbat câteva trăsături familiare cu ale tatălui ei, mai ales dacă a avut o relaţie paternă frumoasă. Studiile recente vin, însă, cu o nouă teorie. Suntem atraşi de oameni şi în funcţie de experienţele mai plăcute sau mai puţin plăcute pe care le-am avut în viaţă. Spre exemplu, dacă prima iubire a fost un bărbat înalt, cu pomeţi bine conturaţi şi barbă, vom considera şi pe viitor bărbaţii înalţi, care poartă barbă, mult mai atractivi decât ceilalţi. Căutând la ceilalţi bărbaţi trăsături similare cu ale tatălui sau ale primului iubit, căutăm de fapt trăsăturile familiare, cu care suntem obişnuite deja.

COMPATIBILITATEA, ÎN FUNCŢIE DE NUMĂRUL ZILEI DE NAŞTERE

Dincolo de studiile sociologice, numerologia vine cu o teorie abstactă, dar care ar putea conţine şi ea un sâmbure de adevăr. Numerologii susţin că suntem atraşi de persoanele care au un număr al zilei de naştere compatibil cu al nostru. Spre exemplu, persoanele care au numărul 3 comunică mai uşor şi se împrietenesc imediat cu persoanele care au numărul 6.

IATA ÎNTREAGA LISTA A COMPATIBILITĂŢILOR NUMEROLOGICE

NUMĂRUL 1

Persoanele născute în zilele 1, 10,19 sau 28 au numărul zilei de naştere 1 şi se pare că sunt mai atrase de persoanele cu numărul 4 sau 8, adică născute pe data de 4, 8, 13, 17, 22, 26 sau 31.

NUMĂRUL 2

Este numărul persoanelor născute pe 2, 11, 20 sau 29, iar acestea se simt mai atrase de alte persoane cu numărul 2 sau de persoane cu numărul 7 (7, 16,25). Numerologii susţin că atracţia dintre 2 şi 7 este cea mai puternică dintre relaţiile bazate pe data naşterii.

NUMĂRUL 3

Persoanele născute pe 3, 12, 21 sau 30 sunt compatibile cu 3, 6 sau 9, adică în zilele de 3, 6, 9, 15, 18, 24 sau 27.

NUMĂRUL 4

Cine este născut în zilele de 4, 13, 22 sau 31 se află sub inluenţa numărului 4 şi este compatibil cu cei care au numărul zilei de naştere 1 sau 8 (8,17,26).

NUMĂRUL 5

Cei care se nasc în zilele de 5, 14, 23 sunt cei mai compatibili cu cei născuţi sub influenţa lui 9, adică în zilele de 9, 18, 27. Între ei este întotdeauna dragoste la prima vedere.

NUMĂRUL 6

Persoanele născute pe data de 6, 15 sau 24 sunt întotdeauna atrase în mod deosebit de cei născuţi sub influenţa numerelor 3, 6 şi 9, adică în zilele de 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27 şi 30.

NUMĂRUL 7

Cine se naşte pe data de 7, 16 sau 25 rezonează şi se simte atras de persoanele aflate sub influenţa numărului 2, adică născute în zilele de 2, 11 sau 20.

NUMĂRUL 8

Cei care au numărul zilei de naştere 8, adică sunt născuţi pe data de 8, 17 sau 26, se simt atraşi în primul rând de persoanele cu numărul 1 sau 4, născute în zilele de 1,4, 10, 13, 19, 22, 28 sau 31.

NUMĂRUL 9

Este numărul destinat celor născuţi pe 9, 18 sau 27 şi este compatibil cu numărul 5. Persoanele născute în zilele de 5, 14 sau 23 sunt cele mai atrăgătoare pentru cei care au numărul 9.

CE SPUNE ATROLOGIA DESPRE COMPATIBILITATEA DINTRE ZODII

În funcţie de zodia în care te-ai născut, astrologii spun că destinul tău este guvernat de un element primordial. Iată care sunt cele patru elemente esenţiale ale zodiacului şi ce atracţie există între zodii în funcţie de acestea.

Zodiile fe foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt compatibile tot cu zodii de Foc, dar sunt mult mai atrase de zodiile de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător).

Zodiile de Pământ (Taur, Feciară, Capricorn) comunică foarte uşor cu zodiile de Pământ, dar pasiunea şi atracţia puternică apare faţă de zodiile de Apă ( Rac, Scorpion, Peşti).

Zodiile de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător) sunt în mod deosebit atrase tot de zodiile de Aer, alături de care găsesc fericirea şi mai ales stabilitatea de care au nevoie.

Zodiile de Apă (Rac, Scorpion, Peşti) îşi găsesc fericirea mai ales de zodiile de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn), dar se vor simţi împlinite şi alături de nativi din zodii de Apă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate