Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce suntem prosti cand ne indragostim?

in Stiri online

Unii când vorbesc despre dragoste îi apucă tremuriciul. Altora le cresc fluturi în stomac.  Și așa, și altfel, oamenii trăiesc de la o relație la alta, fără să își dea seama că tremuratul și fluturii nu au nimic comun cu dragostea. Adevărata dragoste. Dacă îți cade tensiunea când vezi pe cineva, dacă țipi că te arunci de la etaj că pleacă la alta, dacă ești gata să rupi din tine pentru a da…asta nu e dragoste, e vrăjeală, e chestiune de moment.

Vorbă multă, puțină trăire. 

Ne-am obișnuit să înflorim lucrurile atunci când iubim. Atunci idealizezi, vezi totul în culori, nu tragi pe dreapta și nu încerci să observi din altă parte și cu alți ochi ce se întâmplă. Într-un fel, e corect să iubeşti la nebunie. În rest, e doar o amânare a marii deznădejdi. Chiar și atunci când ne pupăm unii pe alții, simțim ceva. Dacă simți, automat îți programezi o anumită atitudine diferită față de persoana dată. Și atunci nu îți mai pasă de ceva dedesubturi, contează aparențele. Iar aparențele, cum știu și cei cu tremuriciul și cei cu fluturi: înșeală.

În dragoste ne compătimim unii pe alții.

Și ne trimitem apoi în toate găurile, fiind convinși că nu ea sau el este cea/cel de care avem nevoie. Sau ea își sună toate prietenele să spună: vezi tu, a fost un idiot cu literă mare, și mi-a mâncat viața, imbecilul. Sau el își descarcă sufletul la o bere cu prietenii: băi, o curvă. Cel care ți-a fost alături, chiar dacă în testamentul din inimă o să scrie alb pe negru: ”fost”, trebuie vorbit de bine. La urma urmei, și-a oferit mama dracului o bună parte din viața sa. A oferit, nu a pierdut. Dacă o iei ca pierdere, înseamnă că nu a fost ”fost”. Şi reciproc.

Fiecare se merită unul pe altul.

Dacă nu îți place de persoana pe care o ai aproape, care e sensul să mai aștepți câteva zile, săptămâni, ani…să vezi, poate din bucata aia de îndoială răsar emoții văratice. În dragoste, dacă sincer, nu te consumi. Și nu încerci să analizezi cu amănuntul variantele posibile ale unei evoluții de relație. Huh, aiurea. Aiurea că în loc să iubești, analizezi. Și în loc să întrebi pe tine ce simți, faci sondaje. Întrebi pe prietena, amicul, vecina din dreapta, vecina din stânga, toate neamurile… Și de fapt răspunsul îl știi doar tu. Tu, omul care a reușit să-i placă altui om, fără să te sinchisești de alți oameni și fără să faci efortul de a îmbrăca măști. Erai doar tu și celălat. Acum cică ești tu, el și toată lumea.

Detaliile mici întotdeauna contează.

De fapt, ele contează cel mai mult. Și atunci cînd te trezești peste câteva luni că nu știi care este culoarea ochilor ei și cu ce echipă de fotbal ține el, ceva se rupe. E ca și la început, atunci când te gândești doar la prima impresie, la fusta ei de catifea și parfumul lui de băiat tare. Lucrurile și sufletele oamenilor sunt 2 părți diferite. Dacă nu știi, rămâi concentrat la haina de doi bani…e neclar, e alb, e secetă. Și dacă știi, dacă sapi în suflet, cel mai probabil o să dai de apă. Fiecare om își alege jumătatea pe măsura necesităților sale. Unii însă au uitat că necesitățile mai și sunt reciproce. Și atunci când ea cere o înghețată de vanilie și nu de ciocolată, nu înseamnă că te testează sau că vrea să vadă câți bani ai. Ea vrea să știe dacă ești atent la detalii. Și reciproc.

Până la urmă, dragostea e atunci când îţi asumi împreună dorinţa să trăieşti.

Indiferent dacă o faci asta pe o stradă din Paris sau la o intersecţie din alt oraş. Să trăieşti: probabil nu unul pentru celălalt, probabil nici pentru a vă acoperi reciproc neajunsurile. Pur şi simplu, să trăiești oferindu-vă unul altuia ceea ce nu ați fi putut niciodată obține singuri. Fără crize de isterie, fără teste de orice fel și mai ales, fără pretenții. E aiurea să pretinzi de la cineva ceva. Mai ales libertatea. Dacă te îmbolnăvești de dragoste, lecuiește-te cu libertatea ta. Dar nu furând din libertatea celuilalt. Ba din contra, să încerci să te faci liber pentru celălalt. Câți dintre noi atunci când în mizerabila de încărcata noastră zi am găsit o oră liberă, am sunat persoana care o considerăm jumătate și am petrecut cu ea ora liberă?

Dincolo de feeling-uri, de emoții și zâmbete crispate, oamenii au nevoie de dragoste. De aceea, oamenii iubesc. Să nu fim proști iubind cu ochii. 

sursa: http://devorbacutine.eu

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate