Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce UDMR poate fi considerat partid politic ?

in Politic

Oare nu a sosit timpul sa se puna serios in discutie cat de legala este o uniune etnica, care sa fie recunoscuta ca o formatiune politica, in conditiile in care Constitutia Romaniei prevede, ca fiescare etnie minoritara sa aiba un reprezentant in Parlamentul Romaniei pentru a le reprezenta interesele etnice.

Cred ca in noul Cod Electoral trebuie sa specifice ca nu pot fi recunoscute ca formatiuni politice uniunile etnice. Conform Enciclopediei Britanice, partidul, este o grupare de indivizi, care se unesc pe baza unor interese politico-sociale comune, care accepta aceleasi cai de realizare a intereselor declarate. De aici incolo orice alte incercari de definire, devin caduce ! Daca un partid alege cai mafiote de realizare a intereselor politico-sociale declarate, atunci evident devin „grupari mafiote” cum ne explica d-ul Catarama in ultima campanie de alegeri prezidentiale ! Si asa mai departe !

Caile de realizare a intereselor politico-sociale declarate sunt clasificate in ideologii ! De aceea atunci cand partidele nu isi mai asuma clar ideologia, sau declara o ideologie de exemplu prin titulatura, dar la guvernare isi parasesc ideologia declarata, legea partidelor politice ar trebui sa prevada radierea din Registrul formatiunilor politice !

Credeti ca actualul Parlament ar vota o astfel de prevedere ? Eu sunt sceptic ! De fapt actualul Parlament a devenit caduc, si lipsit de legalitate, deoarece majoritatatea membrilor, au fost aleasi pe listele USL si PDL, formatiuni politice radiate din Registrul formatiunilor politice. Dece nu se autodisolva, si sa se organizeze alegeri anticipate ?

In felul acesta se va putea vota o noua lege a partidelor politice.Si in acest fel se va pune ordine si in puzderia de formatiuni asa zis „politice” Interesele civico-sociale, sunt reprezentate de Organizatiile Neguvernamentale (ONG- denumire internationala), interesele profesionale ale angajatilor- de sindicate, cele ale artistilor si scriitorilor- de uniuni specifice, la fel si intersele etnice pot fi pot fi reprezentate, de uniuni etnice.

In acest fel se va incheea si istoria UDMR, o struto-camila, politico-etnico-economica, care se dovedeste a fi un factor destabilizator privind statutul unitar al statului Romania, o grupare de tip mafiot si interlop, pentru apararea unor infractori economici si de drept, care au contribuit la spolierea padurilor patriei si a patrimoniului privat al statului, deja achitat statului Maghiar, dupa incheerea tratatului de la Trianon !

Astept alte puncte de vedere !

Un articol scris de: Terzi Petre

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate