Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce unii oameni reusesc: un secret

in Psihologie

Este vorba despre obiceiul simplu de a duce la final orice incepi, invatand mai intai ce sa incepi si ce nu.

Analizeaza-ti comportamentul in ultimii doi ani, de exemplu, si ce vei descoperi? Sun sanse de aproximativ 50 la 1 sa iti dai seama ca ai avut multe idei, ai demara multe proiecte, dar ai finalizat putine sau nici unul dintre ele.

Sigur ai auzit spunandu-ti-se ca “amanarea iti iroseste timpul”. Dar, pentru ca suna a predica, nu aid at nici o atentie.

Aceasta axioma este total adevarata!

Puterea de a nu renunta

Este imposibil sa ai succes in orice demers, fie el mare sau mic, important sau dimpotriva, daca doar te gandesti la ceea ce iti place sa realizezi si apoi stai si astepti ca lucrul respectiv sa se intample fara a depune un efort staruitor si perseverent.

Aproape orice afacere care iese in evidenta comparativ cu activitatea obisnuita a unor afaceri similar reprezinta concentrarea asupra unui plan clar sau asupra unei idei de la care a avut o abatere redusa, daca nu chiat inexistenta.

Exista multe exemple de mari succese comerciale care au fost contruite be baza aceluiasi principiu- adoptarea unui plan clar si respecarea acestui plan pana la final.

Ideile pe jumatate dospite nu cresc

Oricine poate incepe o sarcina. Dar este nevoie de asa-numitul geniu  pentru a avea destul curaj, inceredere in sine si rabdare pentru a o finaliza. Numai ca nu este vorba de “geniu”, ci perseverenta si o buna judecata.

Succesul vine rareori- sau niciodata-prea mult sau prea rapid. Realizarile adevarate sunt, de obicei, rezultatul unor eforturi indelungate si rabdatoare.

Primul obiectiv: stabileste un tel principal pentru tine insuti, macar pentru anul care urmeaza  si preferabil pentru urmatorii 5 ani, si pune acest tel pe hartie, cuvand cu cuvant.

Al doilea obiectiv: incearca sa formulezi primul punct al acestui tel principal astfel incat sa sune cam asa: “Pe parcursul urmatorului an, voi stabili, cat mai clar posibil, sarcinile pe care va trebui sa le indeplinesc de la inceput pana la sfarsit si nimic nu ma va impiedica sa finalizez fiecare sarcina inceputa.”

Aproape orice persoana este suficient de inteligenta sa creeze idei, dar problema celor mai multi este ca aceste idei nu sunt transpuse niciodata in actiune.

Pentru a atinge perfectiunea in arta finalizarii tutror lucrurilor pe care le incepi , trebuie sa iti formezi obiceiul de a face acest lucru pentru fiecare sarcina pe care o indeplinesti , indiferent cat de neinsemnata ar fi.

 

 

 

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate