Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De la 15 iunie 2017 se elimină tarifele de roaming în UE

in Articole/Diverse/Extern/Stiri online

Astăzi, Parlamentul European a făcut ultimul pas pentru eliminarea tarifelor de roaming în UE, a aprobat un acord cu Consiliul UE privind prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor.
Legislativul european a dat un comunicat în care se arată că eliminarea tarifelor de roaming va permite consumatorilor europeni să verifice emailul, să utilizeze hărțile, să încarce pe rețelele sociale fotografii, să telefoneze și să trimită SMS-uri acasă fără costuri suplimentare.
Acordul prevede o reducere progresivă, pe parcursul a cinci ani, a tarifelor pentru serviciile de date de la 50 de euro/GB în prezent, până la 7,7 euro/GB, începând cu 15 iunie 2017, la 6 euro/GB la 1 ianuarie 2018, 4,5 euro/GB în 2019, apoi scade câte 1 euro anual și se ajunge în 2022 la 2,5 euro/GB.
Acordul mai prevede ca prețul maxim la apelurile telefonice să scadă de la 5 eurocenți/minut până la 3,2 eurocenți/minut, în timp ce la SMS-uri tarifele vor scădea de la 2 eurocenți/SMS până la 1 eurocent /SMS.
Noile prețuri vor începe să fie aplicate de la 15 iunie 2017, oferind operatorilor timpul necesar pentru a face pregătirile necesare.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web