DE TOT RÂSUL: Ce a făcut un poliţist declarat mort!

in Curiozitati/Evenimente

Un poliţist din Iaşi trăieşte o poveste incredibilă demnă de un film de Oscar. Medicul de familie l-a anunţat că este oficial mort şi nu poate beneficia de servicii medicale.

Povestea a început atunci când Stelian Costioaia, de 45 de ani, a apelat la medicul de familie pentru o trimitere la spital pentru că se simţea rău:  „În ultima perioadă am slăbit aproape 25 de kg şi am zis să merg să îmi fac nişte analize pentru că nu mi-e bine. Pe 9 iunie merg la doctorul de familie pentru trimitere şi îmi zice că sunt mort. Şi îi zic: doamnă, cum să fiu mort, nu mă vedeţi aici viu, treaz? Intră pe site la CAS, îmi zice iar că figurez mort şi că nu poate să îmi elibereze nimic. Şi mi-a dat o foaie, semnată, parafată, cu toate datele mele şi m-a trimis la CAS să rezolv problema, pentru că altfel nu poate face nimic”, povesteşte poliţistul în stare de şoc.

Stelian_Costioaia_-_neasigurat_(2)

Bărbatul a preferat să meargă mai întâi la serviciu pentru a se asigura că cei de aici îi livrează într-adevăr banii la CAS, pentru a putea beneficia de servicii medicale. Totul era în regulă şi obţine chiar şi o adeverinţă care să ateste acest lucru. Colegii săi au rămas consternaţi de păţania camaradului lor.

Poţistul e hotărât să-şi facă dreptate şi merge cu cele două acte doveditoare la Casa de Asigurări pentru a reglementa situţia. Ce s-a întâmplat aici depăşeşte ori imaginaţie : „Am mers direct la CAS ca să văd unde e problema. Am arătat foile de la doctor şi de la serviciu ca să mi se explice de ce nu sunt asigurat, când mie mi se reţin bani din salariu pentru sănătate. Ce mi se zice la Casă? Că figurez neasigurat. Şi când am întrebat de ce apar decedat şi arăt şi foaia, s-a schimbat la faţă domnul de acolo. După vreo 10 minute în care nu a zis nimic, mi-au cerut adeverinţa care să ateste că lucrez, pe care deja o am. Şi am crezut că totul s-a rezolvat”, îşi continuă povestea poliţistul.

Problema omului nu a fost încă rezolvată şi este în continuare pus pe drumuri pentru acte suplimentare. Toate acestea pentru a dovedi că e viu. Nimeni nu i-a putut explica până acum de unde a pornit întreaga confuzie şi nu reuşeşte să desluşească misterul.

Dacă problema nu va avea cât mai repede un final pozitiv, poliţistul este dispus să dea în judecată CAS pentru a i se returna banii pe care i-a plătit.

„Am vrut să rezolv frumos, dar văd că nu se poate. Am să merg să vorbesc cu jurista de la muncă, să văd în instanţă ce costuri ar fi şi îi dau în judecată. Mă gândesc la mine sau la copii, că sunt trecuţi pe mine, am carduri de sănătate, plătesc, dacă nu, să îmi returneze banii.  Am fost mort 4 luni de zile, am înviat, plătesc ce trebuie, trece-mă, domnule, ca asigurat”, spune indignat Stelian.

Instituţiile îşi pasează de la una la alta problema, astfel încat nimeni nu ştie de unde a început şi unde se va termina acest calvar pentru Stelian.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*