Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De unde probleme la graniță? Un imigrant pakistanez a găsit paşaportul unui ţigan român, cu care seamănă perfect

in Articole

De unde probleme la graniță? Pentru Ahmaddulin Khaldurar, din Punjab, pătrunderea în spațiul Schengen a fost o nimica toată, pentru că a găsit întâmplător pe jos în Gara de Nord pașaportul lui Mădălin Căldărar, un țigan din Pungești, cu care semăna până la cele mai mici detalii. Luat la autostop de alți țigani cu un Mercedes înmatriculat în Bulgaria, acesta a ajuns după 2 zile în Marea Britanie.

pakistanez_pasaport_tigan

”La granița cu Austria au adus interpret de limba romani, și ce să vezi, parcă vorbeam cu un vecin din satul meu din Punjab. Nu le-am spus decât că nu știu să scriu sau să citesc și vreau să ajung la rudele mele din Manchester, să mă angajez în industria metalurgică”, explică pakistanezul Khaldurar.

Pakistanezul spune că alături de țiganii cu care a intrat în Europa a participat chiar și la un protest contra celor care împiedică imigrația: ”Am luat 3 kilometri de sârmă ghimpată de la granița Ungariei cu Serbia și am dus-o la fier vechi. Țiganul care a condus operațiunea mi-a spus că a luat ceva bani pentru sârmă, dar toți vor merge la niște săraci care cerșesc în Londra. Asta m-a emoționat”, povestește Ahmaddulin Khaldurar.

SURSA

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate