Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De unde provine NUMELE TĂU? Harta online care îți arată de unde vine numele tău de familie

in Constructii

Auzi de multe ori că ești unicat și că ești special, dar dacă ar fi să te iei doar după nume afli că ești unul pe lângă alte câteva mii, sute de mii sau chiar milioane. Ai la dispoziție o hartă ca să vezi de unde vine numele tău de familie.

Sunt nume de familie destul de dificile, care provin din turcă sau greacă, apoi mai sunt nume obișnuite din România, cum ar fi Popescu, Ionescu sau Vasile. Pornind de la ideea cartografierii lor, dar fără a se dori un produs exhaustiv, românul Florin Lipan a creat o hartă online cu distribuția în România a numelor de familie.

Lipan, de exemplu, predomină în Dobrogea, puțin în Moldova și mai ales în București. Poți încerca tot felul de căutări, dar ai grijă că unele nu vor fi disponibile, dacă numele este prea puțin folosit ca să ofere un indice relevant. Spre exemplu, pentru Eminescu nu întoarce rezultate, pe când pentru Creangă sunt suficiente.

Florin Lipan, prin proiectul său lansat în urmă cu aproape trei ani, potrivit „Adevărul„, dorește să cartografieze și să indexe numele de familie din România, în funcție de zona geografică de unde provine fiecare. Site-ul și platforma din spate sunt încă în dezvoltare, dar oferă indicații foarte bune asupra celor mai comune nume dintr-o anumită zonă și locul de unde se poate trage cineva.

harta-numelor-romanesti-800x450

Site-ul nume.ottomotor.ro are și variantă în engleză. Totul a fost creat de la zero de Florin Lipan, dezvoltator software în Germania. În prezent, este angajat al companiei Blacklane pe postul de Lead Backend Developer (Ruby). El este absolvent al Universității Politehnica din Cluj. „Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite”, scrie pe platforma numelor de familie.

Sursa: playtech.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate