Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Decebal Traian Remeş TREBUIE să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR si DNA pentru divulgarea probelor din dosarul „Caltaboşul”

in Stiri online

Vă amintiţi de dosarul „Clataboşul“? Ei bine, fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş a câştigat definitiv la Curtea Supremă procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul „Caltaboşul”.

Magistraţii de la Instanţa Supremă au decis ca Remeş să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, pe atunci şefa ştirilor TVR.

Totodată, Decebal Traian Remeş l-a chemat iniţial în judecată şi pe fostul preşedinte, Traian Băsescu, dar instanţele au decis că acesta nu avea calitate procesuală. În octombrie 2007, în timpul anchetei DNA în dosarul „Caltaboşul”, postul public a difuzat imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urma îi dă un plic, precum şi înregistrari audio referitoare la unele licitaţii. Decebal Traian Remeș a explicat, într-o intervenție telefonică la emisiunea Previziuni, realizată de Adrian Ursu și Nadina Câmpean, detaliile din acest caz.

Cazul Remeş şi Mureşan: „Palincă şi Caltaboş“

Dosarul „Palinca si caltaboşi”. Foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remes şi Ioan Avram Muresan au fost condamnati definitiv, în februarie 2013, la cate 3 ani de închisoare cu executare. Dosarul „Caltaboşul“ a fost deschis în urma auto-denunţului unuia dintre inculpati – omul de afaceri Gheorghe Ciorbă. El le-a dezvaluit procurorilor cum, pe 13 septembrie şi 23 septembrie 2007, i-a dat lui Decebal Traian Remes produse alimentare (carnaţi şi palinca) în valoare de 1.500 lei şi suma de 15.000 euro, prin intermediul fostului ministru al Agriculturii Ioan Mureşan, în scopul favorizarii firmei Construct Europromt SRL Certeze, aparţinând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorba, la câstigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare.

În octombrie 2007, TVR 1 a difuzat, o înregistrare video cu momentul în care ministrul de atunci al Agriculturii, Decebal Traian Remes, primea de la fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, plicul in care procurorii sustineau ca se aflau cei 15.000 de euro mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba.

Stenogramele din dosar au ajuns apoi in presa:

„Ciorba despre Remes: Ii place sa beie, ma!
Ciorba: Ca da, nu stiu ba. Vreo trei sute de litri imi trebe da… intelegi? Ba, Ghitulica! O sa dee ca o duc palinca ceea la… o duc la Bucuresti la Tanase si mai vreau sa-i dau la Remes o suta de litri.
Muresan: Ihi!
Ciorba: Da’ sa ne deie niste palinca buna. Vreau sa-i dau la Remes o suta de litri de palinca de ceea veche ma!
Muresan: Da, da.
Ciorba: Intalegi? Sau doua sute vreau sa… Ii place sa beie ma, intelegi?“

Sursa: miscareaderezistenta.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate