Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Decizie surpriză: România rămâne fără o autostradă

in Evenimente

Deşi România nu se poate lăuda deloc la capitolul autostrăzi, iată că statul român a mai şi renunţat la un proiect promiţător şi atât de necesar traficului din zonă: autostrada Comarnic-Braşov.

Printr-un comunicat de presă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţională a anunţat opiniei publice această veste, precum şi motivele care au stat la baza deciziei: „În urma finalizării negocierii pentru atribuirea contractului de concesiune cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor, CNADNR SA anunţă anularea procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice pentru proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea autostrăzii Bucureşti- Braşov, tronsonul Comarnic-Braşov”.

Potrivit ziare.com, printre motivele invocate se află depăşirea ţintelor asumate de România privind deficitul bugetar şi datoria publică, precum şi faptul că firmele care au câştigat licitaţia nu au convins şi instituţiile financiare internaţionale să se implice în finanţarea proiectului.

Autostrada Comarnic-Braşov are 60 de kilometri şi trebuia construită de un consorţiu format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag şi grecii de la Aktor.

Iată şi ce costuri ar implica construcţia acestei autostrăzi: 1,8 miliarde de euro construirea efectivă, iar în total 8,4 milioane de euro împreună cu costurile de finanţare şi cele de întreţinere pentru o perioadă de 26 de ani.

Aceasta nu este prima dată când este abandonată temporar construirea autostrăzii Comarnic-Braşov. Statul român a mai renunţat la acest proiect şi în 2005 şi în 2010.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate