Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Declarația preotului care a oficiat slujba bebelușului decedat la scurt timp după botez

in Stiri online

Un bebeluş de o lună din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, a murit în condiţii suspecte, după slujba de botez. Băieţelul în vârstă de o lună şi-a pierdut viaţa sâmbătă, 16 septembrie, în cursul după-amiezii. Copilul a început să se simtă rău în timp ce se afla în biserica din localitatea Curături, locaș în care era botezat.

„Sâmbătă, prin apel la 112 la ora 17.07, SAJ Iaşi a fost solicitat să intervină la biserica din Curături pentru un sugar de o lună care prezenta dispnee, adică dificultăţi de respiraţie. La locul solicitării a fost dirijat un echipaj SAJ de tip C2, cu medic, care s-a întâlnit pe drum cu o maşină în care se afla sugarul. Bebeluşul a fost preluat de echipajul nostru care a constatat că pacientul prezintă cianoză, lipsă respiraţie şi lipsă puls. Medicul a început imediat manevrele de resuscitare, copilul a fost intubat şi ventilat mecanic şi transportat în curs de resuscitare către Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iaşi”, a declarat pentru adevarul.ro Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi pentru a interveni sâmbătă, 16 septembrie, în jurul orei 17.00, în localitatea Curături. Potrivit datelor adunate de către oamenii legii, bebeluşul de o lună ar fi plâns încă dinainte de a intra în biserică, și a continuat să plângă chiar și după ce a fost hrănit, chiar în timpul procesiunii religioase.

Martorii afirmă că preotul a fost cel care a intervenit primul, efectuând manevre de resuscitare, chiar imediat după ce s-a terminat slujba.

Preotul Constantin Nichifor Hrestic, parohul localităţii ieşene Curători, a oferit explicaţii reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în legătură cu botezul de sâmbătă, 16 septembrie, în urma căruia bebeluşul de o lună şi-a pierdut viaţa.

Nichifor a precizat că pe durata ceremoniei religioase copilul s-ar fi comportat normal, ca toţi ceilalţi bebeluşi pe care i-a botezat până în prezent. Preotul a subliniat în punctul de vedere oferit Mitropoliei că, inclusiv după momentul scufundării bebeluşului în apă, acesta s-a comportat firesc.

Potrivit parohului, copilul ar fi plâns în biserică, dar nu mai mult decât alţi copii, dornici să atragă atenţia celor din jur. Părintele a precizat că slujba botezului a decurs absolut firesc pe toată durata. La momentul botezului propriu-zis, adică al scufundării bebelușului în apa sfinţită din cristelniţă, nu a fost niciun fel de incident care să-i atragă lui sau altcuiva atenţia.

Copilul s-a comportat în mod absolut obişnuit şi a avut aceeaşi reacţie pe care o are majoritatea copiilor botezaţi. A plâns, a ţipat, i-au dat suzeta, iar a mai plâns, i-au luat-o, iar i-au dat-o. Nu s-a întâmplat nimic în timpul botezului, spasme sau altceva”, a declarat preotul Marian Timofte, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit preotului, martorii botezului au sesizat că bebeluşul este nu mai mişcă la finalul slujbei, când naşii îşi îmbrăcau finul. De la momentul scufundării copilului în cristelniţă până când acesta a devenit inert ar mai fi trecut încă 20 de minute. După botezul copilului, martorii nu ar fi observat nimic ieşit din comun.

„La sfârşitul slujbei, când s-a terminat absolut totul, cei care îmbrăcau copilul au remarcat că bebeluşul nu mai mişcă, că are o stare inertă şi atunci s-au precipitat. Părintele terminase tot, era deja în altar, şi în momentul în care a auzit agitaţie, s-a întors în biserică să vadă ce se întâmplă.

Părintele a intervenit în biserică şi a iniţiat primele maneve de resuscitare, cu masaj cardiac şi respiraţie gură la gură. De altfel, de la momentul scufundării copilului în cristelniţă, până spre sfârşitul slujbei durează vreo 20 de minute. Deci după botez au mai fost vreo 15-20 de minute de slujbă, timp în care copilul a avut cu reacţii fireşti. Părintele spune că totul este înregistrat pe camerele de luat vederi ale familiei care a solicitat botezul. Preotul paroh este marcat din punct de vedere sufletesc foarte mult după acest evenimentnull, a adăugat pr. Marian Timofte.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei a mai subliniat că mitropolia ieşeană nu are ce ancheta în acest caz.

„Nu avem ce să anchetăm. Am purtat doar o discuţie cu preotul. Aşteptăm rezultatul de la IML, deşi am purtat câteva discuţii cu nişte medici care îmi spuneau că, dacă Doamne fereşte! copilul ar fi înghiţit apă la botez – ceea ce preotul paroh exclude total – lucrurile nu ar fi stat aşa.Adică un copil nu înghite apă acum şi se îneacă după 20 de minute”, a concluzionat preotul Timofte.

Sursa: 3dots.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate