Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Demnitarii şi-au aprobat îndemnizaţii mai mari

in Evenimente

Mai mulţi demnitari vor primi îndemnizaţii mai mari începând din luna august. Gabriel Oprea, premierul interimar al României a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care îndemnizaţiile pentru cele mai înalte funcţii de demnitari publici se majorează începând cu luna august din acest an. Măsura vizează 48 de funcţii: preşedintele României, premierul, miniştrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului şi directorii SIE, SPP, STS.

Gabriel Oprea a declarat că este convins că o creştere a salariilor demnitarilor va atrage competenţa, va genera o profesionalizare a actului administrativ şi implicit servicii publice mai bune şi mai eficiente.  „Este firească şi posibilă o masură de creştere a salariilor atâta timp cât este corelată cu creşterea economică. Vreau să corelez creşterea îndemnizaţiilor cu lupta împotriva corupţiei. (…) Nu cred că există un funcţionar public sau demnitar care să nu fie conştient că orice încălcare a legii se pedepseşte aspru. Prin urmare, primul pas a fost făcut: a fost tăiat apetitul celor care muncesc în sistem de a-şi completa veniturile cu bani obţinuţi în mod ilegal. Acum, trebuie să facem şi al doilea pas: să acordăm salarii pe măsura muncii fiecărui demnitar şi fiecărui funcţionar public. Peste tot in lume salariile mici în sistemul public generează corupţie şi incompetenţă”, a spus Oprea, citat de RomâniaTV.
Asfel, demnitarii vor avea lefuri mărite de la 1 august 2015: preşedintele, premierul şi şefii celor două camere din Parlament vor avea un salariu net de 15.108 lei.  Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalţi înalţi demnitari, miniştri şi şefi de servicii secrete, vor fi plătiţi cu câte 13.365 lei salariul net.În prezent, salariile preşedintelui şi premierului sunt de aproximativ 6.500 lei net, iar al unui ministru de circa 5.300 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat. Astfel, şeful statului consideră că decizia executivului de a creşte salariile demnitarilor este ”înţeleaptă şi cu bătaie lungă”, care se poate încadra la categoria ”prevenirea corupţiei”.  „Cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezovat până acum această chestiune”, a arătat Klaus Iohannis.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate