Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Democratia trebuie sa plateasca un pret. Vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris

in Spiritualitate

Un expert israelian a dat miercuri un avertisment teribil, spunand ca Europa trebuie sa faca mai multe eforturi in lupta antiterorism, „altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris”.

„Uneori, democratia trebuie sa plateasca un pret, altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris”, a avertizat miercuri, la Ambasada Israelului din Bucuresti, Jonathan Fine, cercetator la Institutul International pentru Combaterea Terorismului.

Fine a subliniat in mai multe randuri ca Romania nu este o tinta directa a terorismului, ci mai degraba o zona de tranzit pentru teroristi. Politicienii din intreaga Europa trebuie sa realizeze pericolul si sa investeasca in contraterorism.

Expertul a atras atentia ca atacuri precum cele recente de la Paris si Copenhaga „sunt varful aisbergului” si ca Europa trebuie sa se trezeasca in fata amenintarii reprezentate de islamul radical sunnit.

„Europa abia incepe sa se confrunte cu extremismul sunnit”, a declarat acesta, aratand ca in grupurile radicale din Europa se acumuleaza de mai multi ani tensiuni.

La acestea se adauga propaganda facuta de cele 20.000 de website-uri jihadiste din Europa.

„Europa se va confrunta cu atacuri teroriste. Europa ar trebui sa fie mai atenta si mai alerta”, mai ales la tinerii europeni care au luptat in strainatate si se vor intoarce acasa antrenati in lupta cu arme de foc, a avertizat Fine.

Expertul estimeaza ca ar fi vorba despre 10.000 de tineri plecati sa lupte alaturi de radicali.

Jonathan Fine a atras atentia si asupra asa zisilor lupi singuratici.

„Toata lumea trebuie sa lucreze pentru a contracara acest fenomen. Cu totii dorim sa ne pastram valorile democratiei, dar este obligatia fiecarui stat sa se apere cand ii este amenintata existenta. Dupa cateva atacuri de genul 9/11 in Europa, politicienii se vor convinge ca trebuie sa aloce bani contraterorismului”, a mai spus acesta.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate