Departamentului de stat al SUA: „proiectele adoptate de Guvernul Grindeanu slabesc lupta impotriva coruptiei”. SUA profund ingrijorata cu privire la situatia din Romania.

in Extern

Purtatorul de cuvant al Departamentului de stat al SUA, Mark Toner, a declarat ca proiectele adoptate de Guvernul Grindeanu slabesc lupta impotriva coruptiei, precizand ca SUA este profund ingrijorata cu privire la situatia din Romania scrie aktual24.ro

„Statele Unite sunt profund preocupate de masurile recente adoptate de Guvernul Romaniei, care submineaza statul de drept si slabesc responsabilitatea pentru infractiunile financiare si legate de coruptie”, a declarat Mark Toner potrivit Associated Press.

Liviu Dragnea a avut miercuri o consultare de doua ore cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm. Aceste discutii au avut loc in contextul protestelor masive din tara impotriva adoptarii de catre guvern a ordonantei de urgenta pentru modificarea Codului Penal.

„Am discutat cu ambasadorul SUA ce v-am spus aici si despre cele cateva zile pe care le-am petrecut in Washington si despre dorinta de a duce la alt nivel parteneriatul strategic cu SUA, cu o componenta economica. Urmarim cu atentie ce spun acesti oficiali ai tarilor europene si din America. Eu nu cred ca in vreuna din tarile respective se pune problema ca o decizie a CCR sa nu fie respectata.

Vor intelege ca nu e niciun atac impotriva justitiei. Nu stiu daca pozitia ambasadorului SUA s-a schimbat dupa discutia cu mine. Aceasta intalnire a fost solicitata de ambasador acum doua saptamani.

Intalnirea era programata pentru joia trecuta, dar am reprogramat-o”, a afirmat Liviu Dragnea in timpul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu premierul Sorin Grindeanu. Sursa: aktual24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.