Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Deputaţii au aprobat cererea DNA. Elena Udrea poate fi urmarită penal, printre acuzaţii se numără şi săvârşirea a cinci infractiuni de spălare de bani. Udrea: „Am atâtea acuzaţii, două în plus chiar nu mai contează”

in Politic

Camera Deputaţilor a încuviinţat cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele deputatului Elena Udrea, acuzată de două infracţiuni de instigare la luare de mită în dosarul campaniei din 2009.

Cererea DNA a fost aprobată de Camera Deputaţilor, cu 147 de voturi „pentru“, 96 de voturi „împotrivă“ şi o abţinere.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost primul deputat care a votat. Preşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Florin Iordache a votat, cu bilele la vedere, în favoarea cererii DNA. La fel şi preşedintele PNL Alina Gorghiu.

Elena Udrea se apără în plenul Camerei Deputaţilor: Nu vă cer să votaţi împotrivă. Am atâtea acuzaţii, două în plus chiar nu mai contează. Ştiu că sunt o ţintă, dar nu vrea să fiu o victimă. Ceea ce invocă procurorii azi se referă la lucruri din 2009. E vorba de campania din 2009. Nu cred că nu s-a ştiut atâţia ani ce se întâmpla atunci. De ce au trebuit să vină tocmai acum cu acuzaţii? Suntem deja în campanie electorală.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, că deputaţii social-democraţi vor vota pentru aprobarea cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului ministru Elena Udrea, dar nu a exclus posibilitatea unor „surprize” la vot. „Eu am cerut colegilor mei şi cer în continuare să voteze pentru încuviinţarea cererii procurorilor”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat, totuşi, dacă se aşteaptă la „surprize” la vot, Dragnea a comentat ironic că întotdeauna pot apărea astfel de cazuri: „Surprize ai tot timpul în viaţă. Dacă ai viaţă fără de surprize, e o viaţă plicticoasă”. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni, aviz pozitiv, cererii procurorului general privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, iar votul în plen va fi dat marţi, a decis Biroul permanent al forului legislativ. Udrea este suspectată de DNA de instigare la luare de mită. Avizul a fost acordat cu 14 voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 3 abţineri.

„Intrarea mea în campanie enervează foarte tare. Deşi iniţial am vrut să mă retrag după ce am fost chemată la DNA pentru dosarul cu campania din 2009, am decis să duc adevărul mai departe“, a declarat Elena Udrea. Udrea a vorbit şi despre apelul lui Tăriceanu de a nu mai supune votului cererile DNA privind parlamentarii. „Face sens (apelul – n.r.), având în vedere că la locale, dacă aţi văzut, s-au pus sub acuzare primari, care erau personaje indezirabile sistemului, care trebuiau înlocuite, iar oamenii aceştia trebuiau să nu mai candideze sau să nu mai câştige. Unii au câştigat, au fost votaţi chiar în arest fiind”, a spus Udrea, explicând că alegătorii au fost mai interesaţi de rezultate decât de acuzaţii.

Solicitarea DNA Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor să formuleze cererea de efectuare a urmării penale faţă de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în două infracţiuni de instigare la luare de mită. „Faptele reţinute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, arată Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis ieri procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, suspectată de două infracţiuni de instigare la luare de mită, care ar fi fost săvârşite în exercitarea funcţiei ministeriale, a anunţat miercuri DNA.

„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”, a precizat sursa citată.

În acelaşi dosar, în luna septembrie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani.

Sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate