Deputatul Manolache, finul lui Ponta: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”

in Politic

Ajutați-l să devină “pensionar” când vin alegerile.

Este una dintre cele mai scandaloase declaraţii făcute de un politician român în ultima vreme.

Deputatul Man

Reporter: De ce aţi votat pentru pensiile speciale ale parlamentarilor?
Marius Manolache, deputat PSD: Pentru că e un lucru de bun simţ.
Reporter: Cum explicaţi unui om de acasă că e vorba de bun simţ să aveţi pensie de 4.000 de lei?
Marius Manolache, deputat PSD: Dar nu e vorba de pensie, este un supliment. Sincer, nu mi se pare o chestiune extraordinar de ridicolă, având în vedere că un supliment de 1.000 de lei sau 1.200 de lei ar însemna foarte mult.
Reporter: Sunt oameni care nu au 1.200 de lei după 40 de ani de muncă…
Marius Manolache, deputat PSD: Da, dar nu sunt înalţi demnitari. Mi se pare respect faţă de cei care vin în Parlament, calitatea de înalt demnitar nu o poate avea toată lumea. Deci, eu nu cred că putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară, sigur fiecare în limitele funcţiei pe care o are, şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic.

olache, finul lui Ponta, explică pe înţelesul tuturor de ce parlamentariitrebuie să aibă pensii speciale: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”

Nu există semnul egal între un cetăţean şi un demnitar, pensiile speciale pentru parlamentari reprezintă repararea unei nedreptăţi, iar judecătorii de la Curtea Constituţională oricum au salarii şi pensii mult mai mari – acestea sunt doar o parte dintre argumentele pe care le-au invocat aleşii, atunci când şi-au votat indemnizaţii speciale, acordate după împlinirea vârstei de pensionare.

„Trebuie să ne luăm Parlamentul înapoi”, i-a îndemnat deputatul PSD Anghel Stanciu pe colegii săi, înaintea votului. Un mesaj care a prins, având în vedere că 303 parlamentari au spus DA pensiilor speciale.

Cât despre cei care după 40 de ani de muncă au pensii sub 1.200 de lei, „să fie sănătoşi”, după cum a declarat acelaşi Anghel Stanciu pentru Gândul. Aceiaşi despre care deputatul PSD Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, a spus că „nu sunt înalţi demnitari” şi că „nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal”. Fie el muncitor, ingineri sau medic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*