Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperire bizara in sicriul unui insemnat preot suedez, stins din viata acum aproape trei secole si jumatate.

in Curiozitati

Un episcop suedez a fost deshumat. Arheologii au descoperit ceva uimitor lângă moaștele acestuia

Preot-suedez-mumificat

Lund Peder Winstrup, un episcop suedez decedat in urma cu trei secole a ajuns acum sub lupa arheologilor suedezi, după 336 de ani. Odată cu deshumarea moastelor inaltului prelat a iesit la iveala si un secret îngropat în cripta catedralei din Lund: la picioarele sale s-a descoperit si corpul unui bebeluș, născut prematur.

Citeste si: Fenomene inexplicabile! În România există un loc învăluit în mister, unde toate dorintele se implinesc

Trupul mumificat al episcopului Winstrup a intrat in atenția cercetătorilor, fiind cel mai bine conservat corp al unui reprezentant al civilizației europene din secolul XVII, studiul putând oferii informații reale despre viața și condițiile sociale din acea perioadă scrie stirileprotv.ro

Corpul episcopului este foarte bine conservat, hainele în perfectă stare, iar chipul, în ciuda procesului de mumificare, este ușor de recunoscut, comparându-l cu portretele în care apare.

Surpriza a venit după ce efectuat scanarea coșciugului episcopului, imaginile relevând faptul că acesta nu era singur, la picioarele sale fiind descoperit corpul unui bebeluș, născut prematur, undeva în luna a șasea de sarcină.

Citeste si: Cazul care a SOCAT lumea medicala! Bărbatul care nu a dormit de 40 de ANI! A câştigat 14.600 de nopţi!

Deși coșciugul a mai fost deschis de câteva ori până acum, în urmă cu un secol fiind realizată chiar o fotografie alb-negru a moaștelor, corpul bebelușului nu a fost descoperit decât în urma scanării, din cauza faptului că era îngropat în ierburile care au umplu mai bine de jumătate din sicriu.

Peder Winstrup a fost nu doar om al bisericii, ci si savant si fondator al Universitatii din Lund, inaugurata in 1666. Cercetatorii presupun ca intre el si copil ar putea exista o legatura, de aceea le vor face amandorura teste ADN. O alta ipoteza ar fi ca este vorba despre un copil nelegitim ce trebuia ascuns si care nu are nicio legătura cu Winstrup, ci pur si simplu a fost inmormant împreuna cu acesta.

Citeste si: Descoperire incredibila! Ce au gasit arheologii intr-un mormant de 6000 de ani te va lasa fara cuvinte.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate