Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperire epocală NASA: Un alt Pământ, un frate-geamăn

in Stiri online

NASA va ține astăzi o conferință de presă, în care va prezenta ultimele descoperiri privind exoplanetele, efectuate de către telescopul spațial Kepler, potrivit Wired.

Descoperire -un nou Pamant
Descoperire -un nou Pamant

Kepler, care a fost lansat în anul 2009, a căutat planete în regiuni locuibile ale universului, așa-numitele zone Goldilocks. Planetele din aceste locații orbitează în jurul stelelelor acestora la o distanță suficient de sigură pentru a găzdui apă lichidă pe suprafața lor.

Majoritatea planetelor identificate de telescopul Kepler au fost corpuri de gaz gigantice, asemănătoare lui Jupiter, din sistemul nostru solar și doar opt care să aibă mărimi asemănătoare cu ale Pământului.

Se crede că NASA ar putea confirma identificarea planetei care seamănă cel mai mult cu Pământul, de până acum.

”Exoplanetele, în special lumi mici, de dimensiunile Pământului, au fost dominante în science fiction, în urmă cu doar 21 de ani.

Astăzi, în miile de descoperiri de mai târziu, astronomii sunt pe punctul de a găsi ceva ce oamenii au visat de mii de ani – un alt Pământ”, scrie NASA pe site-ul său, înaintea confirmării datelor provenite de la telescopul Kepler.

Cercetările au fost conduse de către Jon Jenkins și Jeff Coughlin. Din informațiile primite de la telescopul spațial, astronomii au confirmat deja existența a mai mult de 1.000 de exoplanete și alte 3.000 de alte planete candidate.

La începutul acestui an, Kepler a descoperit alte opt noi planete în zona Goldilocks, dublând astfel numărul exoplanetelor găsite, care au un diametru mai mic decît dublul Pământului.

”Suntem acum mai aproape decât am fost vreodată, de a descoperi un frate-geamăn cu Pământul”, a declarat Fergal Mullally de la Kepler Science Office.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate