Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperire incredibilă a arheologilor! Fântână veche de peste 2.000 de ani

in Curiozitati

Descoperire incredibilă a arheologilor care cercetează situl preistoric de exploatare al sării de Figa, situat chiar lângă Băile cu același nume din județul Bistrița-Năsăud! Cercetătorii au dat peste o fântână pentru apă sărată și o troacă cu cepurile intacte, datate din anul 900 Înainte de Hristos, scrie voceatransilvaniei.ro.

arheologi-fantana-apa-sarata-bistrita-nasaud-336648

Descoperirea este cu atât mai remarcabilă cu cât arheologii au inclus cercetările de la Figa în cadrul unui proiect special, dedicat cunoașterii patrimoniului, numit SaltLand.

„Priviți și vă minunați: fântână pentru apă sărată și troacă cu cepurile intacte, lungă de peste 3 m, complex datat dendrocronologic și cu C14 cca 900 BC, la Băile Figa! Mai multe despre proiectul cu finanțare AFCN – SaltLand. Călătorii virtuale prin peisajele culturale salifere ale Transilvaniei se găsesc pe pagina de facebook dedicată. cu Valerii Kavruk și Dan Stefan”, transmite unul dintre arheologi pe rețeaua de socializare Facebook.

Vă amintim faptul că situl arheologic de la Băile Figa este unul dintre cele mai importante din întreaga Europă în ceea ce privește cercetarea exploatării preistorice a sării, care reprezintă un ansamblu de vestigii ale exploatării sării începând din perioada preistorică până în prezent.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate