Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperire incredibila! Ce au gasit arheologii intr-un mormant de 6000 de ani te va lasa fara cuvinte.

in Curiozitati

Iata ca descoperirile efectuate pe planeta noastra nu contenesc sa ne uimeasca astfel au fost descoperite doua schelete inbratisate ce au o vechime de peste 6000 de ani.

Mai mulţi arheologi din Peloponez, sudul Greciei, au trăit momente incredibile, căci au găsit un mormânt ce datează de mii de ani, iar perechea de oameni preistorici ce se afla acolo fuseseră îngropaţi îmbrăţişaţi.

1423810780eb2a744b

Potrivit AFP, Ministerul Culturii a anunţat că cei doi au trăit în urmă cu 6.000 de ani, în jurul anilor 3.800 î.e.n., conform datării cu carbon 14. Ei au fost găsiți într-o peșteră din Diros (sudul peninsulei).

Arheologi specifica cum ca acel oasar ar fi unicat pentru acele vremuri iar arhelogi intaresc ideia ca acel loc a fost folosit pentru depozitarea ramasitelor pamantesti a mortilor din acele vremuri.Pe langa aceste descoperiri uimitoare sa mai scos la lumina diferite unelte sau arme cel putin asa se presupune confectionate din anumite oase de animale preistorice dar si unele pietre cioplite ce se presupune ca ierau purtate de femeile din acea vreme pe post de podoabe.

Aceste descoperiri au avut loc anul trecut mentioneaza ministerul culturi din grecia iar lucrarile de laborator continua asupra osemintelor pentru descoperirea a noi date si indici.

dnews-files-2015-02-skeletons-embraced-150213-jpg

O îmbrăţişare de 6000 de ani

Peştera Alepotrypa a fost descoperită în 1958. A fost folosită în perioada 6000-3200 î. Hr. şi a funcţionat deopotrivă ca adăpost şi ca cimitir.

În jurul anului 3200 î. Hr. intrarea s-a prăbuşit din cauza unui cutremur de pământ puternic, îngropându-i pe locuitorii peşterii de vii.

Săpăturile din ultimii ani au descoperit rămăşiţe de adulţi, copii şi chiar embrioni.

Arheologii au descoperit şi o criptă lată de 4 metri, pavată cu pietricele organizate într-un model unic. Mormântul conţinea zeci de schelete, dar şi obiecte de ceramică, mărgele şi un pumnal.

descoperire-uimitoare-in-grecia_219243

Mormintele duble cu oameni îmbrățișați sunt foarte rare, iar cel de la Diros este unul dintre cele mai vechi, dacă nu cel mai vechi găsit până acum în lume”., a precizat ministrul.

În urma efectuării testelor ADN, s-a constat că scheletele aparţin unor tineri, fată şi băiat, ce au fost înmormântaţi paralele, unul cu faţa la celălalt.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate