Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperire recentă, ZGUDUIE din temelii lumea bisericii! Teoria CONTROVERSATĂ se referă la drepturile femeilor

in Spiritualitate

O descoperire recentă ar putea să zguduie din temelii lumea bisericii. Un pasaj din Biblie a fost adăugat mai târziu în Cartea Sfântă.

Este vorba despre pasajul care spune că femeile nu au voie să devină preoți. Un cercetător american susține că acest pasaj nu este cel original, el fiind înlocuit ulterior, scrie The Telegraph.

Mai exact, vorbim despre pasajul din Corinteeni, în care este specificat faptul că femeile trebuie să rămână tăcute în Biserică. Acesta a fost folosit pentru a justifica exclusivitatea bărbaţilor în preoție. Ulterior s-a descoperit că acesta nu a fost scris de Apostolul Pavel, ci a fost adăugat mai târziu.

„Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea”, se arată în pasajul din Corinteni, 14:34.

Însă cercetătorul american Philip Barton Payne, care a studiat Codex Vaticanus, una dintre cele mai vechi versiuni ale Bibliei, a descoperit un simbol – „distigme-obelos”, adică „două puncte lângă text”, care apare lângă acest pasaj

Payne este de părere că simbolul respectiv a fost pus de altcineva și nu face parte din original, fiind adăugat mai târziu. Explicațiile cercetătorului au apărut într-un articol publicat de Cambridge University Press.

Sursa: evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate