Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperirea a opt mumii, zece sarcofage si peste o mie de statuete mortuare într-un mormânt egiptean vechi de peste 3.500 de ani

in Articole/Evenimente/Istorie/Stiri online

Într-un mormânt vechi de peste 3.500 de ani din necropola Draa Abul Nagaa, langă Valea Regilor, arheologii egipteni au descoperit opt mumii, zece sarcofage din lemn pictate în culori vii și peste 1.000 de statuete mici funerare sculptate.
Ministrul egiptean al antichitătilor Khaled el-Enany a declarat:”Am găsit un număr mare de ushabti (figurine mici sculptate). Aceasta este o descoperire importantă.”

Figurinele ushabti erau adesea plasate împreună cu decedatul în mormintele egiptene antice pentru a ajuta la responsabilitățile din viața de apoi.
Sarcofagele aveau desene complicate în roșu, albastru, negru, verde și galben  care reprezentau chipurile celor morți. Mumiile erau înfășurate în pânză de in.
În mormânt s-au găsit, de asemenea, oale albe, portocalii, și verzi.
Forma mormântului principal este asemănătoare literei T și aparține unui judecător al orașului, nobilul Userhat. El a trăit între anii 1550-1070 î.e.n., cea mai înfloritoare epocă a Egiptului, Noul Regat Egiptean.
Mormântul, descoperit în necropola din Draa Abul Nagaa, nu a fost încă excavat integral și Nevine el-Aref, purtătoarea de cuvânt a ministerului antichitătilor, a declarat că „există dovezi și urme că s-ar putea descoperi noi mumii în viitor”.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web