Descoperirea de la Aogashima, insula unde coexistă 200 de locuitori și un vulcan încă activ

in Turism

La doar  350 de kilometri sud de Tokyo este situata o insulă în mijlocul Oceanului Pacific. Numele ei este Aogashima.Ceea ce face particulara aceasta insula este de fapt craterul unui vulcan încă activ care fumega alaturi de 200 de suflete ce si-au construit case in jurul lui.

4292176838964

Aogashima , aceasta insulă locuită este situata mai la sud de arhipelagul japonez de Izu . Acesta constă dintr-un crater exterior, care este tot perimetrul insulei în timp ce un al doilea crater este de asemenea în interior. Doi vulcani la pret de unul, încă activi.

În plus,  Aogashima  vulcanul este considerat unul de  „clasa C” de către Agenția meteorologică Japonia . Cu toate acestea, ultima data a erupt în 1780, dar a fost atât de puternic încât a ucis aproape jumătate din populația insulei la momentul respectiv. Supraviețuitorii au fugit imediat si abia dupa cincizeci de ani după dezastru alte persoane au venit să se stabilească acolo. Conform ultimului recensământ, realizat în 2009, 205 de oameni trăiesc pe insula in ciuda riscului.

1348870675685

Complet izolata,  insula Aogashima  este accesibila doar cu barca, din cauza stancile abrupte ale vulcanului nu poate fi construit un port. Un alt mod este de a vizita insula cu un elicopter de pe insula „vecina”  Hachijojima , situata la 60 km distanță.

Elicopterele au fost disponibile in zona începand, abia cu anul 1993, înainte de asta hrana și alte necesități au fost transportate cu barca iar oamenii ce traiesc aici nu aveau nici o modalitate de a ști când soseste urmatorul transport . Acum, elicopterul călătorește de pe insula o data pe zi timp cu până la 9 pasageri in cabina; In zilele cu ceata densa acest trransport devine imposibil.

3695549222408

Ca si sursa de  căldură, oamenii folosesc energia geotermală din vulcan. Cu aceeași energie, ei au chiar posibilitatea de a găti mâncarea foarte simplu. Cea mai mare parte din hrana este furnizatz acestora de către insula in sine (pește, legume, etc.).

Printre alte resurse ale insulei este și  hingya – sare , o sare de înaltă calitate utilizata în unele bucătării japoneze. Aceasta este produsa într-o mică fabrică situată la marginea craterului interior Kuroshio. Este bogata în minerale și calciu, se cristalizeaza, încet in timp de câteva săptămâni datorită vaporilor din vulcan.

6205667834729

În ciuda distanței față de ceea ce inseamna civilizatie,  Aogashima  este vizitata cu regularitate de turisti care vin pentru un pic de liniște și baie în izvoarele fierbinți ale insulei. Ea, de asemenea, ne ofera peisaje tropicale, pitoresti în special pe timp de noapte. Fauna si flora tropicala creeaza un peisaj de basm.

Insula fiind cu foarte puțin trafic, în afara celor câtiva locuitori și turiști, trasee de mers pe jos au ramas aproape intacte

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

17

18

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL DACA TI-A PLACUT

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*