Descoperirea unei fosile de dinozaur extrem de rare în Marea Britanie

in Curiozitati

fosila

Oamenii de știință britanici au descoperit o fosilă extrem de rară de dinozaur sauropod, o reptilă gigant care mânca plante și a existat în Jurasic. Fosila datează din urmă cu 176 de milioane de ani și este cea mai veche fosilă de dinozaur sauropod din Anglia.

Oamenii de știință au spus că fosila recent descoperită este extrem de rară, deoarece rămășițe din Jurasic sunt în mod normal găsite doar în câteva locuri din lume, cum ar fi China și Argentina.

Dinozaurul a fost poreclit Alan. Fosila este o vertebră a lui Alan, a fost descoperită în apropiere de coasta regiunii Yorkshire, din nordul Angliei. Vertebra este de 29 cm lungime, 11 cm înălțime și cântărește 15 kg.

Sauropodul a trăit în Jurasic, în urmă cu 176 de milioane de ani. Unele specii din grupul sauropod sunt cele mai mari creaturi care au existat vreodată, caracterizate printr-un gât lung, cap mic, corp mare și patru picioare mari. Printre acestea, dinozaurii Argentinosaurus pot fi lungi de până la 35 m și să cântărească 85 de tone.

Fosilul osos al lui Alan este expus în Yorkshire, la muzeul York City, regiunea Yorkshire (Anglia). Un grup de cercetători de la Universitatea din Manchester, condus de profesorul Phil Manning a studiat și folosit raze X pentru a scana fosila.

Fosilele jurasice au un rol important, contribuind să furnizeze dovezi științifice asupra distribuției și evoluției dinozaurilor – a declarat dr. Victoria Egerton, un membru al echipei de cercetare.

sauropod

Fossil este oficial expus pentru public la Muzeul Yorkshire.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.