Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Descoperiri uimitoare, care dezleagă mistere de nepătruns, vechi de mii de ani

in Curiozitati

Secolul al XXI-lea vine cu descoperiri uimitoare, care dezleagă mistere de nepătruns, vechi de mii de ani

discul

Arheologul Frederik Hiebert prezice în National Geographic ce descoperiri vor face oamenii în acest secol, putând astfel descifra enigme care stau de foarte mult timp în negura istoriei. Anul trecut arheologii, echipați cu un scaner tip LiDAR, au descoperit ruinele unui oraș pierdut în adâncul junglei din pădurea tropicală din Honduras, deschizând „o nouă eră a explorării”.

Societatea National Geographic a acordat prima subvenție arheologică lui Hiram Bingham în anul 1912, cel care a ajuns laMachu Picchu, cea mai avansată piesă a tehnologiei din acea vreme: o cameră fotopanoramică Kodak.

După mai mult de o sută de ani, arheologiiau o gamă uluitoare de instrumente tehnologice, de la echipamente de teledetecție până la computere atât de puternice încât pot procesa într-o secundă tot ceea ce au făcut oamenii în mii de ani.

«Există un motiv pentru care National Geographic a numit secolul al XXI-lea „noua eră a explorării”», a spus arheologul Fredik Hiebert. „Misterele pe care le putem descifra în acest secol par aproape nelimitate”. Hiebert a enunțat predicțiile sale, referitoare la cele mai probabile și așteptate descoperiri din acest secol.

Orașe sau civilizații necunoscute din America Centrală și de Sud

«Arheologii, care folosesc tehnologia LiDAR pentru a „vedea” literalmente sub copertina densă a junglei din Honduras și Belize, pot localiza așezări pe care nu am conștientizat că există», a spus Hiebert.

Mormintele lui Ginghis Han și a lui Alexandru cel Mare

Tehnologia radar de penetrare a solului (GPR) permite arheologilor să „vadă” în subteran fără să facă săpături. National Geographic a inițiat proiectul „Valley of the Khans”, în care o echipă folosește imaginile din satelit pentru a identifica locațiile posibile ale mormântului lui Ginghis Khan. Un alt mormânt „vânat” de arheologi este cel al vestitului împărat Alexandru cel Mare.

Pătrunderea în mormântul primului împărat al Chinei

Arheologii știu locul unde se găsește mormântul lui Qin Shi Huang Di, înconjurat de către „Armata de teracotă”, dar potențialul distrugerii unor elemente conservate din camera mortuară, veche de peste 2.000 de ani, îi face reticenți să-l deschidă.

Descifrarea limbii misterioase a civilizației minoice

A trecut mai bine de un secol de când civilizația minoică din regiunea mediteraneană a fost descoperită, dar oamenii de știință nu au descifrat încă limba acesteia, cunoscută sub numele de „Linear A”.

Descifrarea scopului Liniilor Nazca

Cercetătorii teoretizează încă scopul Liniilor Nazca. Oare aceste elaborate geoglife din Peru reprezintă constelații? Sunt ele asociate unor surse de apă?

Descoperirea unui Om de Neanderthal intact

„Cum încăzirea globală cauzează topirea gheții și retragerea ghețarilor, este ”foarte probabil” ca un un Om de Neanderthal bine conservat, să fie descoperit într-o zi”, a spus Hiebert.

Confirmarea prezenței vikingilor în America de Nord

Cum temperaturile globale sunt în creștere, topirea gheții de pe coastele Canadei va scoate la suprafață o rețea de așezări ale vikingilor, care ne va forța să rescriem ”descoperirea” Americii, prezice arheologul.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate