Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Despre binele NATIONAL: Adoram sa fim MINȚIȚI, UMILIȚI, PROSTIȚI PE FAȚĂ ȘI MARGINALIZAȚI

in Spiritualitate

Umblând prin târg cu diferite treburi, fără să vreau am auzit o expresie interesantă care se pare că are și un mare sâmbure de adevăr. Un boschetar-cerșetor, puțin atins de caniculă, încerca să explice trecătorilor ce înseamna pentru el abrevierea cuvântului UNPR = Uniunea Națională a PENALILOR din România.

Am rămas foarte surprins la cât adevăr putea să spună un om care aparent nici nu trebuia să-l bag în seamă. Ba mai mult, când am ajuns în metrou, chiar am început să mă dojenesc singur la faptul că acel biet om simplu, a sesizat un lucru extrem de adevărat pe care noi, cei din societatea civilă așa-zis educată nici măcar nu dorim să-l vedem.
Iată că acceptăm să ni se spună că UNPR este singura formațiune politică care vrea binele național și care ea ne aduce stabilitatea politică mult așteptată de către toți cetățenii. Problema care se pune este legată de cantitatea de adevăr sau de culoarea pur declarativă care se află în spatele acestor afirmații.

Dacă ar fi să credem ca lucru adevărat ce ni se spune de către liderul acestui partid, atunci te întrebi cu ce categorie de politicieni se realizează și se propagă la nivelul partidului aceste lucruri cu adevărat mărețe. Tot de la sursă ni se spune că dacă în 2012 acest partid avea doar 15 parlamentari, iată că astăzi numărul lor a crescut, depășind peste 50 de politicieni-demnitari, iar numărul lor tinde să se mărească de la zi la zi.

Dar cine sunt acești 50 de parlamentari care ne doresc declarativ tot binele din lume. Din câte cunosc eu, peste 50% din aceștia au grave probleme penale, din care unii sunt chiar condamnați definitiv, dar își ispășesc pedeapsa la locul de muncă din Parlamentul României unde primesc și un salariu frumușel, iar alții așteaptă cu multă nerăbdăre verdictul instanțelor judecătorești, pentru a primi conform promisiunilor, tot o pedeapsă asemănătoare .
În această accepțiune, se pare că elementul de stabilitate politică al țării îl poate asigura numai demnitarii penali, respectiv cei care au fost cooptați pentru a li se asigura contra unor servicii sau favoruri substanțiale, atât libertatea individuală, cât și dreptul de a fura și pe mai dreptate.

Este de neconceput cum de noi oamenii de rând putem accepta ca să ne încredințăm viitorul pe mâinile unor demnitari consacrați de justiția română independentă ca penali sadea. Cum de acceptăm ca ei să ne facă legi, apoi să ne conducă? Adică spre ce să ne conducă? Pot acești demnitari compromiși până în măduva oaselor să ne facă viața noastră mai bună? Pot ei să ne reprezinte interesele noastre ca cetățeni cinstiți ai acestei țări?
La toate aceste întrebări răspunsul este NU și este la mintea cocoșului că acești indivizi cu mărețele lor așteptări de a ajunge prima putere politică a țării ar reprezenta atât pe plan intern, cât mai ales extern, un mare dezastru și pentru țară și pentru populația României. Atunci se pune întrebarea firească DE CE ACCEPTĂM AȘA CEVA? CHIAR NU NE MAI INTERESEAZĂ VIITORUL ȘI DEMNITATEA NOASTRĂ NAȚIONALĂ?

Se pare că mai toți politicienii ne consideră pe toți cetățenii României drept o masă imensă de proști, fără discernământ, care putem fi aburiți și prostiți la minut, după bunul plac al politicienilor gargaragii. Păcat că acceptăm să audiem plăci verbale fără nici o valoare concretă în realitatea noastră de zi cu zi. Păcat că nu cerem să ni se explice concret, în ce constă toată această lozincărie referitoare la progresul națiunii preconizat de acești pseudo-politicieni. Ce fac în mod concret pentru acest lucru? Ce programe efective au și cum vor să le implementeze? Etc., etc., etc.

Cred că vă puteți da singuri seama că avem o mare vină că acceptăm cu naivitate toate poveștile spuse de către toți acești politicieni compromiși, că acceptăm să nu ne implicăm în nimic și că ne place să fim mințiți, umiliți batjocoriți și chiar marginalizați de oameni total neînsemnați, care din toate punctele de vedere ne sunt cu mult inferiori, dar care au un tupeu, chiar fără de margini.

Dacă dorim să continuăm să trăim în această mocirlă politică, este bine să spunem de pe acum întregii națiuni române SOMN UȘOR, DAR FĂRĂ VISE CĂCI VOM AVEA ADEVĂRATE COȘMARURI. Sper că nimeni nu dorește așa ceva și că toate gândurile mele îngrijorătoare sau bălăcăreala boschetarului amintit sunt simple asemănări sau coincidențe lingvistice, iar pentru construirea realităților politice viitoare trebuie să ne implicăm responsabil și permanent, fără a da impresia că interesul nostru național de societate civilă educată este pur întâmplător.

Sursa: ziarulfapta.ro – Mircea Vintilescu

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate