Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Despre ciocolata si alte falsuri din magazine

in Curiozitati

O nouă epidemie ameninţă copiii din Statele Unite: litiaza urinară. Victime ale alimentelor pline de sare şi foarte bogate în proteine, tot mai mulţi copii încep să facă pietre la rinichi de la vârsta de 5 ani.

Însă acest pericol nu îi pândeşte doar pe americani, ci pe toţi copiii care mănâncă frecvent chipsuri, cartofi prăjiţi, pizza, hamburgeri, produse de patiserie, pâine, mezeluri, conserve. Acestea ascund cele mai mari cantităţi de sare.

FENOMEN

Litiaza urinară este o boală specifică adulţilor, cazurile la copii fiind foarte rare (doar în contextul unor suferinţe precum infecţiile urinare, malformaţiile, bolile ereditare). Există de 20 de ori mai multe cazuri de litiază urinară la adulţi decât la copii. Însă, potrivit New York Times, această boală a început să apară în rândul tot mai multor copii care nu au boli asociate. Motivul – acelaşi care a condus la epidemia de obezitate şi diabet infantil: alimentaţia dezechilibrată.

Din cauza înmulţirii cazurilor de litiază urinară la copii, unele spitale din Statele Unite au înfiinţat secţii speciale în care sunt îngrijiţi aceşti pacienţi. Este cazul Spitalului de Copii din Boston, unde sunt internaţi tot mai mulţi copii cu pietre la rinichi. „În anii 1970-1980, medicii întâlneau un astfel de caz la câteva luni. În prezent, cel puţin un copil este internat în fiecare săptămână cu diagnosticul de litiază urinară”, a declarat Caleb Nelson, şeful Secţiei de nefrologie din cadrul Spitalului de Copii din Boston.

Boala debutează cu dureri abdominale mai mult sau mai puţin intense, dificultăţi la urinare, dar dacă nu este descoperită şi tratată la timp apar complicaţii: sânge în urină, blocaj renal.

BĂUTURILE CARBOGAZOASE
Un alt factor de risc implicat în apariţia pietrelor la rinichi în cazul copiilor îl reprezintă băuturile carbogazoase. Potrivit unui studiu efectuat la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, copiii care beau zilnic două pahare cu băuturi carbogazoase pe bază de cofeină prezintă un risc de două, trei ori mai mare de a face litiază renală comparativ cu cei care nu obişnuiesc să bea astfel de sucuri. Chimicalele şi cantitatea mare de zahăr din aceste băuturi duc la formarea calculilor renali (pietre la rinichi).

De asemenea, copiii care mănâncă foarte multă ciocolată sunt expuşi riscului de a face litiază renală. Ciocolata este bogată în acid oxalic, care favorizează acumularea oxalaţilor de calciu – formaţiuni ce duc la formarea pietrelor la rinichi.

CAPCANE
Sarea este ascunsă în toate alimentele procesate: de la pâine şi biscuiţi până la produse din carne şi lactate. Astfel, 100 g pâine conţin aproximativ 1,4 g sare, chipsurile – 2,2 g, parmezanul – 1,8 g, baconul afumat 3,4 g, jambonul afumat – 3,4 g, salamul – 3,6-4 g, heringul afumat – 1,2 g, somonul afumat – 2,4 g, măslinele verzi în saramură – 4,2 g, măslinele negre în saramură – 6,5 g, telemeaua – 4 g.

PRĂJELI
Acrilamida, substanţă cancerigenă generată în cursul procesului de prăjire a alimentelor ce conţin amidon, este foarte nocivă pentru rinichi. Un studiu efectuat în Olanda a demonstrat că acumularea unor cantităţi mari de acrilamidă creşte cu 58% riscul cancerului de rinichi. Acrilamida se găseşte în cartofi prăjiţi, chipsuri, şniţele şi alte produse din carne prăjite în pesmet.

E foarte bine ca scrii despre aceasta hotie .
Lucrez la o fabrica de ciocolata,nu spun unde
sa nu fiu dat afara dar cand vad ce fel se face ciocolata la noi in fabrica si ce substante chimice ,
e-uri se pune in ea iti vine sa vomiti .
Ciocolata adevarata are 70 % cacao minim ,zahar si vanilie . doar atat . orice altceva e gresit.
Legile din romania nici macar nu permit sa scrie cuvantul ciocolata pe ambalaj daca nu are cel
putin 70 % cacao .uitati-va atent pe ambalajele de „ciocolata” falsa – novatini,laura ,poiana,africana,kandia,primola,milka,hora,galactic si altele si o sa vedeti ca scrie mare pe ambalaj tableta cu …. orice fel de falsuri.

daca are mai putin de 70 % cacao dauneaza grav sanatatii.(se pune margarina in prostie)
daca are mai mult de 70 % este o binefacere pentru corpul tau deoarece in cacao care este
naturala 100 % , nu poate fi falsificata ,exista multe substante naturale care ajuta foarte mult corpul atat fizic cat si psihic.
Stiati ca soldatilor din irak sau alte zone de conflict , soldatii primesc in fiecare zi batoane de
ciocolata foarte neagra cu 90 % cacao pentru a fi mai rezistenti fizic 16 ore pe zi ,mai vigilenti
si mai capabili de lupta?

ciocolata adevarata din magazine este :
heidi cu un numar mare pe ambalaj 75% si 85 %.
kandia cu 75 % scris mare in mijloc .
anidor cu 70 % scris in coltul dreapta jos.
lindt 85 % cu vanilie naturala pentru bogati.atat.
La revedere si sa citesc in continuare articole mai multe si mai dese la rubrica „bun de consum”
scrise asa de inteligent .

milka are 30 % cacao si face parte din grupul de „ciocolate” mai bune si de calitate cu
minim 30 % cacao si maxim 55% cacao.diferenta e ca milka are 35 % margarina iar
cele ieftine au 65-75% margarina. TOP 3 sortimente ciocolate false .
locul 3 cele ieftine sub 1,5 lei noi contin cacao cam 6-9% de cea mai proasta calitate si
au de obicei un gust oribil de grasime cu zahar, un ambalaj urat si denumire fantastica
gen hora,strike,galactic,nike,aro,clever,nr.1,tip menaj vrac si alte falsuri.
locul 2: „ciocolate”falsuri :africana,poiana,novatini,laura,primola si altele. pret 1,5-20 lei noi .
locul 1: 30-55% cacao : milka ,baron,kinder etc. pret peste 2,2 lei noi .
oamenii cumpara milka din 2 motive : ambalaj frumos si reclama la tv non-stop.

Problema e ca oamenii care citesc aceste articole scrise foarte inteligent inteleg ca „doar”
acest pateu vegetal e periculos iar celelalte modele sau variante mai scumpe sunt foarte bune .
Exemplu e comentariul 2 de la articolul precedent cu ciocolata novatini : credeam ca milka e
buna zice el , dupa ce am pus eu milka pe lista neagra la primul comentariu . Deci desi nu stia
exact ce contine milka omul era foarte convins ca milka este perfecta . ati vazut ce sa
intamplat omul nu a inteles nimic din articolul citit , el a tras concluzia ca doar ciocolata
din poza novatini e periculoasa , restul sunt ok .omul se bazeaza pe prejudecata ca oricum
novatini e ieftina si nu e de firma deci e normal sa fie falsa daca nu are reclama
non-stop la tv . vedeti ce face reclama din oameni si inventia produselor de marca ? le distruge
complet gandirea critica , ei iau de bun tot ce vad in reclame . adevarul e ca orice produs la
care se face reclama e: 1.fals , 2.mai scump chiar si de 10 ori in comparatie cu alte produse
similare fara reclama tv dar in nici un caz de 10 ori mai calitativ . exemplu :

aparate ras gilete
fusion – costa peste 40 lei noi in comparatie cu bicuri ieftine de 0,5 lei . asta nu inseamna
ca rad de 80 de ori mai fin sau ca tin de 80 de ori mai mult sau sunt de 80 de ori mai mari ,
deci clientul plateste un pret anormal de mare . am folosit si bicuri ieftine si bicuri scumpe
diferenta e de 5 % intre ele . la fel si cafeaua – cea ieftina e la fel de tare ca cea foarte scumpa
insa oamenii se uita la gust, la ambalaj , la marca , la orice altceva fara sa ia in considerare
cea ce conteaza de fapt : efectul cafelei .absolut toate pateurile vegetale sau nu ,
au e621 – glutamat de sodiu.deci toate sunt toxice .
chiar daca e de firma si costa foarte mult.

mircea badea , s-a iti spun faza zilei . ieri eram la rand la o „doctorita” si dupa ce
astept 5 minute iese pe usa un pensionar de vreo 80 de ani impreuna cu doctorita .
inainte de a pleca doctorita ii spune mosului :
– bade , trebuie sa vii la control tocmai in octombrie zero noua !!! auzind aceasta expresie
se uita cu o privire tampa la ea. ea nu intelege nimic . il vede ca sta pe loc si nu pleaca si ii
mai zice de vreo 3 ori : – da tataie , ne vedem in octombrie zero noua . el tot nu intelege .
eu vad faza si intervin . zic : adica in octombrie 2009 !!! bucuros ca a auzit ce inseamna zero
noua pleaca fericit .

morala : cat de idiot sa fii ca medic sa nu intelegi ca vorbesti cu un om de la tara cu 4 clase
care nu intelege prescurtarile moderne ?
se presupune ca dupa ce faci atatia ani de scoala stii sa vorbesti cu fiecare om in functie de
nivelul lui . nu e prima oara . am mai vazut faze la fel si a trebuit sa intervin de urgenta in
discutie ca era sa iasa scandal deoarece medicul sau asistenta repeta aceleasi cuvinte desi
omul disperat ca nu intelege punea 10 intrebari diferite cu speranta ca macar la una va
intelege raspunsul.

deci cei ajunsi mai sus ii trateaza oribil pe cei oropsiti de soarta si stii ce e mai grav ?
nici macar nu isi dau seama ce greseala fac , adica nici macar nu se bucura de raul omului ,
pur si simplu traiesc pe alta planeta . sper ca vei folosi faza la tine in emisiune si daca se
poate sa o extinzi pe alte planuri mai largi . poti sa spui ca ai patit tu faza asta .
nu ma deranjeaza cu nimic .

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web