Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Despre fenomenul numit scriere automata

in Curiozitati

Despre fenomenul numit scriere automata

Cu ajutorul scrierii automate poti avea acces la anumite idei, un gen aparte de cunoastere si o întelepciune pe care altfel ti-ar fi total necunoscute. In general, este o metoda foarte usoara care presupune o stare de relaxare usor de indus urmind o serie de exercitii.

Veti fi surprinsi sa aflati cite persoane au folosit scrierea automata pentru a scrie carti, articole, pentru a compune muzica sau a face descoperiri stiintifice. Oamenii care folosesc acest sistem se simt mult mai siguri pe ei, mai stabili si puternici în fata încercarilor vietii. Ceea ce trebuie sa întelegeti însa este faptul ca ghizii acestia nu va vor conduce viata, ei respecta libertatea voastra si vor doar sa va ajute. Una dintre cele mai cunoscute persoane care au avut acces la scrierea automata povesteste cum folosea în activitatea ei informatiile furnizate de ghida ei si de un grup de alte 12 spirite.

Daca pentru unii scriere automata este o activitate înnascuta, pentru altii este rodul unor exercitii care se pot face, cu bune rezultate, pentru cei mai multi.

Cum puteti exersa scrierea automata

Ce puteti face? Iata citeva îndrumari generale:

Stati linistiti si respirati usor programindu-va mintea sa reactioneze într-un anume fel la o anume comanda. De exemplu: de cite ori îmi voi atinge fruntea cu doua degete ale miinii stingi voi intra într-o stare receptiva. Spuneti-va asta de zece ori si apoi treceti la actiune. Apoi propuneti-va ca numarind pina la 3 sa reveniti la o stare de constienta.

Luati apoi o foaie de hirtie si urmati citiva pasi necesari într-o astfel de sesiune de scriere automata:
– scrieti data în partea de sus a paginii
– formulati o întrebare clara în legatura cu informatia pe care doriti sa o primiti
– fiti hotariti în alegerea spiritului care doreste sa va ghideze
– intrati într-o stare de relaxare care sa permita starea de transa
– întrebati ghidul, maestrul, spiritul cu care doriti sa intrati în legatura daca doreste si el acelasi lucru
– permiteti deschiderea ochilor încet, în timp ce mina aluneca usor cu creionul pe hirtie
– la sfirsitul sesiunii multumiti-i celui care v-a ajutat în obtinerea informatiilor necesare.

Cum am început sa scriu automat

Din marturiile celor care vor sa ne împartaseasca din experienta lor în acest domeniu am ales povestea dureroasa a unei tinere care, întimplator, si-a descoperit talentul de a intra in legatura cu spiritele celor disparuti care vor sa comunice cu noi.

Cind mama mea a murit în urma unui atac de cord, viata mea parea, de asemenea, sa se sfirseasca. Nu eram la prima experienta de acest fel: bunicii si doi frati ai mamei s-au stins în fata mea, fara sa mai pun la socoteala cei citiva prieteni buni pe care i-am pierdut. Cunosteam moartea. M-am simtit trista citeva zile, le simteam lipsa, dar viata mea a continuat de fiecare data.

Dar nu acelasi lucru s-a întimplat si-n cazul mamei. Eram obisnuita sa o gasesc mereu cind am nevoie de ea – era întotdeauna o prietena de nadejde, puternica, amabila si iertatoare. Am plins pina am simtit ca nu mai am lacrimi. Cind trebuia sa ies din casa umblam cu ochelari de soare, care sa ascunda roseata permanenta a ochilor mei. Petreceam ore întregi singura cu amintirile mele alaturi de prezenta mamei, care-mi lumina copilaria, adolescenta si ultimii ani. Uneori stateam în sufragerie, singura, pe întuneric si ma gindeam la ea. Nu stiu de ce, dar simteam tot mai puternic nevoia sa pun mina pe creion si sa scriu ceva.

M-am trezit astfel într-o seara mizgalind ceva pe o hirtie. Mi-a sarit în ochi litera G mare pe care o tot creionam fara nici o noima. Era o litera foarte curbata, scrisa într-un mod foarte artistic, creativ. Fiecare are stilul lui de a scrie – dar acesta nu era sigur în stilul meu.

La sfirsitul saptaminii am fost în casa mamei sa-mi ajut tatal la curatenie. Eram în bucatarie cind ochii mi-au cazut pe un bilet lipit de frigider – era scrisul mamei – acelasi G mare, rond desenat de mine zilele trecute. M-am cutremurat de emotie gindind ca mama încearca, în acest fel, sa intre în contact cu mine si mi-am propus sa încerc din nou cind ajung acasa.

Seara, tirziu, cind m-am linistit, am luat o bucata de hirtie si un creion, m-am asezat confortabil pe scaunul de linga masa din bucatarie. Imediat creionul a început sa se miste, iar eu priveam muta de uimire ceea ce se asternea pe hirtie:
Ce faci, Irina? Sint bucuroasa ca ai înteles mesajul meu – cu litera G.
Esti tu care scrie cu mina mea?
Da.
Nu era nici un dubiu ca persoana este chiar mama. Nu stiu de unde stiam, doar simteam asta.
Te simti bine?
Da. Toata lumea e bine aici. Este atit de frumos. Nu-ti face griji pentru tatal tau, va fi bine.

Ochii mi se umplusera de lacrimi. Intr-adevar, eram foarte îngrijorata pentru tatal meu. Tocmai sarbatorisera 40 de ani de casnicie si nu concepea viata fara mama.
Va fi bine a scris mama din nou.
Scrisul de pe hirtie nu era al meu. Eu scriu mai mic si mai apasat, iar scrisul de pe hirtie era mai tremurat si neregulat.

In acest fel a fost mama înca multi ani alaturi de mine. Ea m-a ajutat foarte mult cu sfaturi si îndrumari asa cum o facuse de atitea ori cind traia. Am citit undeva, apoi, ca acest fenomen se numeste scriere automata. Nu îi pot auzi glasul, nu este o voce care ma ghideaza, ci pur si simplu mina mea scrie singura.

In fiecare noapte cind corpul nostru psihic doarme, corpul nostru spiritual paraseste planul terestru. Vorbim cu alte spirite despre problemele noastre, despre viitor. Invatam sa întelegem de ce trebuie sa trecem prin diverse experiente. Existenta noastra devine, astfel, foarte clara.

Dupa multi ani am înteles ca trebuie sa împartasesc oamenilor experienta mea. Este prea multa durere, lacrimi, moarte pe lumea asta ca sa nu încerc sa aduc o alinare celor care sufera. Vroiam ca oamenii sa stie ca moartea nu este sfirsitul, ca putem comunica cu spiritele din celalata lume, le putem împartasi emotiile, grijile si problemele.

O astfel de ocazie s-a ivit cind prietena mea, care era interesata de viata dupa moarte, m-a solicitat într-o buna zi sa o ajut deoarece simtea foarte puternic prezenta bunicii ei decedate – un parfum special plutea în aer, o stare de liniste ca o întoarcere în timpul copilariei.
Am tacut amindoua pentru citeva clipe dupa care i-am spus ca, în acest fel, bunica ei vrea sa-i transmita un mesaj.

Stiind ca pot intra în contact cu persoanele decedate, daca acestea vor sa comunice ceva, am încercat sa descifrez mesajul pe care bunica ei încerca sa i-l transmita. Pentru început am cerut spiritului citeva informatii pe care stiam ca numai persoanele implicate le cunosc. Am scris mesajul pe hirtie sa fiu sigura de acuratetea lui si de faptul ca nu e vorba de interpretarea mea, dupa care am sunat-o pe buna mea prietena. I-am spus ca am vorbit cu bunica ei. Intii i-am povestit despre cele citeva amanunte pe care nimeni altcineva nu avea de unde sa le cunoasca, pentru a nu exista suspiciuni, apoi i-am citit mesajul:

Nu vreau sa o sperii pe nepoata mea sau sa o supar, dar ce vreau sa-i spun o va ajuta mai tirziu. Fiica mea, mama ei, va muri curind. Intr-adevar, doua luni mai tirziu, prietena mea m-a anuntat ca mama ei este foarte bolnava si este în spital.
Foarte curind, mama ei a murit. Amindoua am fost sigure ca bunica ei a încercat, în acest fel, sa o pregateasca pentru acest eveniment, sa o ajute sa accepte ceea ce soarta i-a pregatit.

Citeva sfaturi utile

Iata deci doar unul din miile de exemple de scriere automata. Nu întotdeauna ea se manifesta la fel:
– scrisul este, de multe ori, de nerecunoscut
– scrisul automat poate sa apara si tastind la computer
– uneori scrierea este fara spatii între cuvinte sau nu exista punctuatie
– scrierea este însotita, de cele mai multe ori, de o stare de bine. Daca, dimpotriva, va simtiti agitat, obosit, e mai bine sa va opriti.
– lasati informatia sa curga. Nu va întrerupeti pentru a deslusi ce-ati scris, aveti timp dupa aceea.
Cristina Matache

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate