Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DESPRE PROCESUL CEAUSESCU

in Curiozitati

LOJA „PROPAGANDA DUE” (P.2) DESPRE PROCESUL CEAUSESCU

Unul din cele mai interesante si mai putin cunoscute comentarii, legate de suprimarea rapida si atat de controversata – a lui Ceausescu, in decembrie 1989, a fost facuta de Marele Maestru al Lojei „PROPAGANDA DUE” (P.2). Pentru cititorii si analistii mai putin avizati, semnalam ca P.2 este o loja nespecifica, lansata in 1966.

Atunci generalul Giordano Gamberini (Marele Maestru al Marelui Orient din Italia.) ii incredinteaza lui Licio Gelli sarcina de a strange intr-un unic Atelier elita politica si economica din Italia. Trebuie spus ca Licio Gelli, fost sustinator si inalt demnitar al regimului Musollini, emigrase la sfarsitul razboiului in Argentina dupa ce reusise sa delapideze, printr-un hold-up organiazat de serviciile secrete ale Republicii de la Salo, Banca Nationala a Iugoslaviei de 60 tone lingouri de aur si 20 de tone monede antice din aur, incarcate in 53 de camioane, cuprinzand 1300 cutii de tezaur expediate apoi prin Cattaro, un mic port muntenegrean la Adriatica.

Devenit prieten apropiat al, presedintelui argentinian Juan Peron, Gelli este semnalat ca recrutat de KGB in Argentina, prin santaj, in schimbul ascunderii trecutului sau fascist. Revenit prin 1955 in Italia, Gelli face avere in domeniul textilelor si stabileste relatii inalte in Italia, unde politicieni, editori, bancheri, inalte fete bisericesti ii vor deveni colaboratori apropiati.

Momentul cheie al carierei lui Gelli este legat de capturarea „arhivei SIFAR”, adica a celor 157.000 de dosare compromitatoare privind lumea politica, financiara si militatra a Italiei – dosare alcatuite de politia secreta (SIFAR) – si care potrivit unei decizii a Parlamentului italian ar fi trebuit sa fie distruse. Prin generalul De Lorenzo, apoi prin generalul Alavena (seful serviciilor secrete militare), copiile dosarelor compromitatoare au intrat insa in posesia lui Gelli si prin el, a KGB-ului, permitandu-i lui Gelli sa influenteze decisiv viata politica italiana timp de vreo 15 ani, pana cand Gelli va fi eliminat de pe scena politica.

Formulata de Gelli, sprijinit discret de KGB, PROPAGANDA DUE (P.2) va grupa numai in Italia 49 de bancheri, 83 mari industriasi, catva generali (inclusiv sefii serviciilor secrete italiene), 60 de mari politicieni, multi dintre capii mass-mediei italiene. Conexiunile externe, puse in evidenta dupa descoperirea registrelor lojii, de catre politie, la locuinta Gratiellei Corrocher, secretara lui Calvi, bancherul lui Gelli scot in relief legaturi din cele mai inalte a lui P.2 , atat in Occident cat si in tarile comuniste. Printre membrii externi ai lui P.2 s-au numarat Juan Peron si Lopez Rega , mana dreapta a Isabelei Peron („modelul” care a insprirat-o politic pe Elena Ceausescu) o intreaga cohorta de conducatori din Brazilia, Uruguay, Bolivia, Paraguay.

Politicieni francezi, ca Charles Pasqua, au fost prieteni intimi ai lui Gelli. Nu pe ultimul loc s-au situat si catva conducatori comunisti. Astfel, potrivit lui Pierre Carpit, liderul roman Nicolae Ceausescu a fost initiat inca din 1966, devenind apoi unul dintre pionii cei mai importanti ai operatiunilor lui P.2 pe plan international, fapt confirmat apoi si de Yves Stavrides. Potrivt unor studii recente, Gelli – sustinut de KGB – urmarise prin infiintarea lui P.2 cateva teluri globale : 1) dezbinarea Occidentului si dezmembrarea NATO; 2) penetrarea de catre KGB a structurilor francmasonice clasice, in scop de manipulare politica; 3) orchestrarea actiunilor teroriste internationale, P.2 fiind considerata astazi, de analisti competenti, drept cea mai spectaculoasa actiune subversiva din intreg secolul XX, initiata de KGB. Ceausescu, in acest context, nu afost decat un vector, dar unul pe care tocmai P.2 prin filierele sale, l-a acreditat ca mare personalitate politica si ca mediator, in multe chestiuni internationale.

Marele secret al lui Ceausecu este de fapt aparteneta sa secreta la P.2 si implicarea in comploturile de anvergura ale acesteia. In acest scop, defectiunea Pacepa, din 1978, are o semnificatie speciala, marcand declinul treptat al liderului roman, in paralel cu Gelli, caruia lojile americane i-au retras sprijinul, dupa ce s-a descoperit ca lucra dublu , alaturi de KGB.

In acest context, iata ce declara Marele Maestru al Lojii P.2 (si sucesor al lui Gelli, eliminat printr-un proces celebru de pe scena politica internationala), referitor la dedesubturile „procesului Ceausescu”, imediat dupa executia de la Targoviste: ” Nu cred ca poporul roman si-a rasturnat conducatorul. Cred ca a fost o lovitura de stat, deoarece romanii nu erau suficient de pregatiti. Chiar judecatorii care l-au condamnat pe Ceausescu la moarte nu erau pregatiti. Ei n-au fost in stare sa-i puna in fata PROBLEMELE NECESARE.

Intrebare : Ce fel de probleme ?
Raspuns : Stiu eu care! Sunt multe dar eu nu vi le dezvalui. Este secret.”

Acestea fiind spuse, la cinci ani de la momentul Targoviste, sa incercam – zicem noi cu ceva sanse de succes – sa schitam macar cateva dintre marile secrete pe care Ceausescu le-a dus cu el in mormant si care explica procedura ultrarapida in care a fost eliminat, evitandu-se astfel un proces public, de tip clasic, cu declaratii stanjenitoare.

Asadar:
– Finantarea revenirii lui Peron la putere in Argentina, pe banii lui Ceausescu si serviciilor secrete romane, revenire cu anumite teluri geopolitice (aspect de care ne-am ocupat intr-un numar anterior din „Romania libera” ).

– Afacerea MORO (Brigazile Rosii erau conduse de Giovanni Semzani, care anterior fazei de „terorism rosu”, fusese un criminalist care lucrase ani de zile in acesta calitate, pentru Ministerul Justitiei Italiene).

– Pista bulgara (atentatul contra Papei Ioan Paul al II-lea, din 13 mai 1981, care-l implica pe turcul Mehmet Ali Acca si doi ofiteri din serviciul secret bulgar). potrivit insa lui Alexandre de Morenche, fost sef al serviciilor secrete franceze, acesta fusese instiintat de Ceausescu cu 6 luni inainte de pregatirea atentatului, care avertizase Vaticanul si serviciul secret italian, dar informatia fusese ignorata.

– Crahul Bancii Ambrosiano (1,3 miliarde dolari) din care 41 milioane de dolari varsati de fapt in contul lui Bettino Craxi si PSI, in vederea alegerilor.

– Traficul de arme sovietice sustrase de Oliver Morth in Polonia, si expediate apoi prin Stettin in Nicaragua. – Operatiunea Demavand

– sustragerea de catre Pentagon a unor arme sofisticate sovietice, operatine in care au fost implicati atat fratii Ceausescu, cat si generalul Jaruzelski, fapt pentru care ultimului i s-au redus datoriile externe si nu i s-a mai facut proces pentru instaurarea legii martiale in Polonia.

– Promovarea lui Gorbaciov la conducerea URSS caruia P.2 i-a construit si o luxoasa vila in Italia, asigurandu-i, in detrimentul lui Ceausescu, din 1985, o presa fantastica de vest, exact asa cum procedase cu liderul roman cu 20 de ani mai devreme. – Cazul Nixon. Presedintele american a fost, la sfatul lui Gelli, unul dintre sustinatorii lui Ceausescu, introducand cu H. Kissinger linia politica a asa-zisei „diferentieri” in raporturile cu tarile comuniste. De altfel, vizita lui Nixon la Bucuresti, din 1969, este „opera” lui Gelli, ajutat de Frank Gigliotti, important sef al CIA si membru in P.2, artizanul celor cateva comploturi contra lui Kennedy, intre 1960-1963, nume esential in dezlegarea afacerii Oswald si a conexiunii CIA – Gelli – KGB, de aceea evitat cu regularitate in anchete si rapoarte.
– Cazul dizidentului M. Botez, membru din 1966 al P.2, initierea fiindu-i facuta la Hotelul Excelsior din Roma, alturi de cativa romani. (Botez a decedat subit dupa o cina la Restaurantul „La Premiera” din Bucuresti, la putin timp dupa aparitia in presa a stirii ca ar putea candida la presedentia Romaniei)

Si ar mai fi cateva, unele romanesti (ca de pilda, deponentii italieni ai BRCE (actuala BANCOREX – a carei sigla contine de trei ori cifra 6), contul Andreotti etc) dar sa nu anticipam. Sfarsitul secolului XX va fi in mod sigur, bogat in dezvaluiri istorice cutremuratoare. Ceausescu a fost doar unul din martorii importanti, alaturi de altii.

V. Alexe

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate