Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Destinele capitalei Regatului Unit al Marii Britanii incredintate primului primar musulman

in Extern

Laburistul Sadiq Khan este primul primar musulman al capitalei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Favorit la casele de pariuri, Sadiq Khan s-a dovedit a fi și favoritul londonezilor aceștia încredințându-i destinele capitalei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Sadiq Khan l-a învins astfel în lupta electorală pe contracandidatul său, conservatorul Zac Goldsmith.

Sadiq Khan a obținut 44% din sufragiile votanților, în timp ce Goldsmith a reușit să convingă doar 35% dintre londonezi. Partidul Ecologist a obținut prin candidatul său doar 6% din voturi, cu un procent mai puțin reușind să obțină liberal-democrații, în timp ce UKIP, Partidul Independenței Marii Britanii a luat doar patru procente din voturile exprimate de londonezi. Se așteaptă acum redistribuirea voturilor perdanților dar șansele ca Zac Goldsmith să revină în fruntea clasamentului sunt practic inexistente.

Sadiq Khan este un fost ministru în guvernul din Marea Britanie condus deGordon Brown și are religie musulmană, aceasta fiind o premieră în peisajul politic al capitalei britanice. După cum scrie The Guardian, primarul metropolei americane New York, Bill de Blasio l-a felicitat deja pe laburistul ce va conduce destinele Londrei pentru victoria în alegeri.

Laburistul este fiul unui șofer de autobuz pakistanez, un politician cu origine modestă și nu de ”viță nobilă” așa cum ne-am obișnuit să-i vedem pe britanicii pentru care politica e o tradiție. Sadiq Khan este membru al Parlamentului, el reprezentând Tooting și a fost educat în sistemul școlar de stat, după care, conform The Telegraph, a urmat cursurile de drept ale University of North London.

Khan are 45 de ani și a practicat avocatura, apărând drepturile omului, fiind partener într-o firmă de avocatură. Ca ministru, în guvernul condus de Gordon Brown, a deținut portofoliul transporturilor și a fost primul reprezentant al comunității musulmane care a participat la întâlnirile cabinetului. Sadiq Khan s-a axat în campania sa pe îmbunătățirea transportului în metropolă și găsirea unor soluții pentru a face prețul locuințelor mai accesibil, angajându-se să construiască mai multe case sub 450.000 de lire.

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn l-a felicitat pe noul primar al Londreipentru victoria obținută spunând că abia așteaptă să lucreze cu el pentru a face oLondră ”echitabilă pentru toți”. Acesta și-a încheiat postarea de pe Twitter cu tagul #YesWeKhan.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate