Deținuții care coordonează posturi de radio și TV

in Evenimente/Stiri online

Penitenciarul din Timișoara se poate lăuda că oferă condiții speciale de micșorare a detenției, celor aproape o mie de deținuți. În timp ce scrierea cărților este cea mai întâlnită metodă, la Timișoara condamnații fac emisiuni de radio și TV. Unul dintre moderatorii radio, în această închisoare, este chiar primarul comunei Socol din Caraș-Severin, care a fost condamnat pentru mită. Acesta mărturisește că activitatea i se potrivește chiar mai bine decât postul de primar.
Satisfacția cea mai mare este că ajungi în inima prietenului nostru, colegului nostru, deținutului. Dedicații nu avem voie să facem dar, de exemplu, vor hip-hop, le punem hip-hop”, spune Valentin Ghiță, deținut și realizator radio.

În același penitenciar, alți deținuți cu vocații media pregătesc transmisia TV cu noutățile de peste zi.
„Sincer mă ajută să trec peste detenție mult mai ușor (…), mă ocup cu filmarea, mă ocup cu montajul filmărilor”, spune Aurel Puciosu, deținut cameraman, potrivit TV digi24.
Pentru fiecare lună de muncă în slujba radio-tv, deținuții își micșorează pedeapsa cu șapte zile.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.