Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Developarea negativelor color

in Arta

Filmele color au în structura lor trei straturi sensibilizate la cîte una dintre culorile fundamentale (RGB). În timpul revelării, pe lângă imaginile alb-negru din fiecare strat, se formează şi câte o imagine negativă color. Imaginea latentă se va forma diferenţiat în fiecare din cele trei straturi şi aceste imagini prin suprapuneri vor da imaginea negativă color. Culorile acesteia sunt complementare culorilor imaginii formate de către obiectiv pe film.

 
După formarea imaginii color, imaginea argentică nu mai este necesară, ea trebuind îndepărtată prin rehalogenarea cu ajutorul băii de înnălbire. Imaginea rehalogenată este apoi supusă procesului de fixare în urma căruia rămâne doar imaginea color.

 
Etapele tipice ale developării negativelor color sunt :

 
-Prebaie;

-Revelare;

-Stopare;

-Spălare;

-Albire;

-Spălare;

-Fixare;

-Spălare;

-Stabilizare;

-Uscare.

 
Temperaturile la care au loc reacţiile sunt mai ridicate ca la developarea alb-negru (între 33-380C) iar revelarea trebuie făcută la o temperatură strict menţinută pentru a nu avea deviaţii cromatice. Chiar şi o eroare de jumătate de grad poate schimba esenţial cromatica negativului. Din această cauză dozele de developare se menţin în băi termostatate.

 

Cel mai utilizat proces de developare a negativelor color este C41, elaborat de firma Kodak şi care este cel mai folosit în developarea automată.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate