Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Manifestări xenofobe in Luxemburg ”Cerşetorii români sunt dezgustători şi obraznici, aerul e irespirabil din cauza duhorii lor”

in Extern

Cerşetorii din Luxemburg şi posibila lor origine română sunt subiectele unei dezbateri publice în Marele Ducat de Luxemburg. Un cunoscut avocat acuză autorităţile că nu au luat nicio măsură împotriva cerşetorilor din îndepărtată Românie care îi buzunăresc pe trecători.

cersetor-lu

Ambasada României din Luxemburg s-a sesizat şi a atras atenţia că un astfel de discurs instigă la ură şi poate genera manifestări xenofobe. Gaston Vogel, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Luxemburg, a adresat Primăriei o scrisoare în care se plânge de cerşetorii care ar fi împânzit centrul oraşului scrie ziarulromanesc.de

„Aerul este irespirabil din cauza duhorii degajate zilnic de grupurile de cerşetoridezgustători şi obraznici care vin în ţara noastră din îndepărtata Românie. Au ocupat punctele strategice şi îi deranjează pe trecători, profitând de orice moment de neatenţie pentru a-i buzunări”, se plânge avocatul.

Cerşetoria nu este interzisă în Luxemburg, iar legile oferă puţine mecanisme pentru combaterea ei, a explicat Primăria în răspunsul către Gaston Vogel. O variantă vine din partea Poliţiei, care spune că ar putea fi interzis accesul în oraş al persoanelor care nu au loc de muncă, domiciliu sau nu sunt turişti.

Ambasada României în Luxemburg s-a autosesizat şi a atras atenţia că discursul promovat de avocat poate instiga la ură. „Generalizarea de această manieră nu face decât să prezinteRomânia drept statul de provenienţă al tuturor persoanelor care cerşesc, descrise de altfel într-un mod discriminator şi înjositor. Limbajul şi formulările din această scrisoare nu sunt doar calomnioase, dar riscă să provoace un curent de intoleranţă şi chiar manifestări xenofobe la adresa cetăţenilor români”, se precizează într-un mesaj al misiunii diplomatice conduse de Roxana Iftimie, publicat în presa locală.

Ambasada a insistat asupra faptului că libertatea de circulaţie este un drept fundamental al cetăţenilor europeni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate