Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dezvaluiri incendiare! De unde vin produsele de la Lidl. ADEVĂRUL de la raft

in Articole/Evenimente

Retailerul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu o reţea de aproape 200 de magazine de tip discount, a fost anul trecut al zecelea cel mai mare importator din România, aducând de pe alte pieţe produse cu o valoare de aproape jumătate de miliard de euro. Nemţii au şi exportat bunuri româneşti în valoare de 26 milioane de euro, realizate în parteneriat cu companii locale, scrie zf.ro.

23

Reprezentanţii grupului german spun că modelul de business al companiei este diferit de al altor retaileri care lucrează fie direct, fie prin distribuitori parteneri. Lidl preferă însă să facă direct importurile de produse marcă privată.

„Este important de precizat că Lidl România importă sau exportă produsele marcă proprie, după caz, în nume propriu, astfel încât nu apelăm la importatori intermediari sau distribuitori locali. De aceea, valoarea importurilor Lidl în topurile de profil este mai mare în comparaţie cu alţi retaileri, ridicându-se la aproximativ 485,9 milioane de euro în anul financiar 2015“, spun reprezentanţii companiei. Aceasta este pentru prima dată când oficialii Lidl oferă cifre privind valoarea importurilor, compania aflându-se de mai mulţi ani în topul celor mai mari importatori locali.

Mai mult, modelul de business al Lidl este diferit de al altor retaileri prezenţi în România în contextul în care mărcile private au o contribuţie de până în 30% în cifra de afaceri şi în portofoliul de produse al altor reţele. În cadrul discounterului german ponderea urcă la 80%. Astfel, pe rafturile magazinelor Lidl se regăsesc în principal produse Pilos, Cien sau Combino, toate mărci proprii ale grupului german. Acesta a fost modelul de business al nemţilor de la început şi de aceea valoarea importurilor este mai mare decât a altor comercianţi străini.

CITEȘTE MAI MULTE PE VOCEATRANSILVANIEI AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate