Dezvăluiri incredibile! Fostul șef al FMI: Guvernul i-a mințit pe români când au tăiat salariile

in Extern

Tăierea salariilor bugetarilor români din anul 2010 a fost o adevărată dramă pentru unii din cei care s-au trezit peste noapte cu salariul mult mai mic. Au fost categorii de bugetari care, în urma tăierii salariului și eliminării unor sporuri au primit și salarii cu 40% reduse și s-au pomenit că nu mai pot plăti ratele la bănci.

Desigur, cei mai afectați au fost românii care au muncit cinstit, nu au furat și au avut ca singur mijloc de existență salariul pe care îl primeau de pe urma muncii lor. Chiar dacă între timp tăierile au fost anulate de guvernele care s-au succedat, șocul a fost atât de mare încât mii, poate zeci de mii de români, au suferit consecințe groaznice de pe urma acestor tăieri.

La vremea respectivă atât președintele României, Trăian Băsescu cât și reprezentanții guvernului Boc au declarat că aceste tăieri salariale sunt impuse de către Fondul Monetar Internațional și că România este obligată să se supună măsurilor luate de această instituție bancară internațională pentru a primi în continuare credite de la aceasta.

Astăzi, portalul stiripesurse.ro a prezentat o declarație a fostului președinte al Fondului Monetar Internațional din anul 2010, Dominique Strauss-Kahn care susține că Băsescu și ai lui au mințit. Dominique Strauss-Kahn spune clar că FMI a cerut creșterea impozitelor, în special pentru clasele sociale care aveau venituri peste medie și pentru bogații României și nu tăierea salariilor, în vederea reglării cheltuielilor și veniturilor avute de statul român. Mai mult Dominique Strauss-Kahn spune că atunci când Guvernul României a prezentat varianta de tăiere a salariilor bugetarilor cu 25% FMI s-a opus dar că nu a putut împiedica această tăiere deoarece decizia aparținea statului român.

Pe scurt, declarația făcută de fostul președinte al Fondului Monetar Internațional vine în totală contradicție cu explicațiile date de Trăian Băsescu și guvernul Boc pentru tăierea salariilor bugetarilor din anul 2010. Conform celor declarate de Dominique Strauss-Kahn, aceștia au ales să lovească în bugetari și să-i protejeze pe bogații României.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.