Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Diamantul piatră ieftină

in Articole/Diverse

Cea mai prețioasă și scumpă piatră din timpurile noastre, diamantul, a fost descoperit încă din anii 300î.Hr în India, la acea vreme constituind modalitatea de plată, în piețe, a oamenilor de rând. Piatra compusă din cel mai familiar element de pământ, carbonul, s-a diferențiat prin duritatea sa, ceea ce îi dă și numele, „adamas=de necucerit”. Ulterior, în Africa de Sud, Brazilia și nu numai au fost descoperite mai multe mine cu diamante, care au început să fie exploatate și din ce în ce mai mulți meșteșugari s-au preocupat de studierea și negoțul cu prețioasele pietre. Grecii de altfel, pornind de la ideea durității , a lipsei de culoare și felul în care lumina se reflectă în piatră, au dat naștere legendei că diamantele ar fi de fapt, lacrimile zeilor. Oamenii au început sa considere diamantul un talisman al divinității, care îi apără de rău și mai ales de boli.
În prezența noutății din acele timpuri, a cererii din ce în ce mai mare și a mina aurabundenței neașteptate, bogații lumii au impus un monopol pentru a ține sub control comercializarea lor. Una dintre primele măsuri a fost răspândirea zvonului că diamantele sunt otrăvitoare și astfel se dorea evitarea înghițirii lor de către muncitori și în același timp contrabanda.

Valoarea diamantului a crescut în încercarea de șlefuire, când s-a realizat că de fapt doar o mică parte din diamant poate fi folosită. Se stabilește măsura carat, un carat corespunzând cu 0,200 grame și încep să se creeze primele bijuterii în anul 1074 . Trei ani mai târziu Maximilian de Austria face cadou un inel cu un diamant Mariei de Borgogna, începând astfel tradiția inelului de logodnă.

Odată cu evoluția tehnologiei încep să se creeze și primele diamante artificiale, se descoperă diamantul roz, albastru și negru și apar puternice campanii de publicitate, care promovează ideea că diamantul este o piatră rară, semn al bogăției supreme și unicității. Astăzi mina Arygle, Australia este cel mai mare producător de diamante din toată lumea, asigurând peste o treime din tot volumul de diamante extras în fiecare an.

Cel mai recent studiu făcut asupra diamantelor de către Universitatea John Hopkins, din Baltimore, SUA, a arătat că mult râvnitele pietre prețioase sunt peste tot, sub picioarele noastre. Diamantele sunt formațiuni de carbon constituite în condiții de presiune foarte mare, la temperaturi de aproximativ 1000 grade Celsius. Astfel de cote se ating, în mod natural, doar în interiorul mantalei Pământului, de unde diamantele sunt propulsate în atmosferă, în timpul erupțiilor vulcanice. Cum majoritatea vulcanilor de pe Terra sunt inactivi, valoroasele formațiuni de rocă nu vor ieși la suprafață prea curând.
diamant rozCel mai scump diamant din lume este o piatră roz și a fost vândută la licitație contra sumei fabuloase de 46 de milioane de dolari, cu toate că diamantul prezintă un defect ce nu poate fi observat cu ochiul liber.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate