Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DIETA DE SLABIT CU DOVLEAC

in Sanatate

O modalitate simpla si delicioasa de a scapa de kilogramele in plus: dieta cu dovleac, o legume satioasa si cu putine calorii. Dovleacul este sanatos, gustos si decorativ. Cel mai la indemana mod de preparare? Dovleacul copt. Felii aromate pe care le poti manca oricand.

Cand spui dovleac, te gandesti la delicioasa placinta a bunicii sau la Halloween? Ei bine, dovleacul e mai mult decat un ingredient pentru deserturi sau un obiect decorativ. Aceasta legume dolofana este plina de vitamine si minerale, fiind accesibila cap ret si disponibila in multe variietati. Si-atunci, de ce sa n-o folosesti? Mai ales ca, in timp ce ii savurezi miezul galben-portocaliu plin de nutrient de calitate, poti scapa de surplusul de greutate.

CE E BUN IN DOVLEAC

Dovlecii sunt foarte sanatosi, plini de antioxidanti, in special betacaroten, care protejeaza inima, intareste imunitatea, intarzie procesul imbatranirii, previne cancerul. Insa valoarea lor nutritiva nu se opreste aici: sunt bogati in vitaminele A, C, B5, B9 (acid folic), D, E (indispensabila sanatatii si frumusetii pielii) si contin cantitati apreciabile de minerale: fier, calciu, zinc, potasiu, magneziu. Dovleacul are insa trei mari avantaje care il transforma intr-un aliat pretios al siluetei: contine putine calorii (100 g au doar 26 cal), potoleste foarte bine foamea fiind bogat in fibre si, nu in ultimul rand, contine vitamina T (carnitina), care dinamizeaza semnificativ metabolismul, ajutand astfel la arderea grasimilor si la cresterea masei musculare. Poti manca orice tip de dovleac vrei si tot vei reusi sa slabesti in jur de 4-7 kg in doua saptamani.

PRINCIPIILE DIETEI

Iata cateva aspect de avut in vedere pe durata dietei: In meniu poti include carne slaba de pui, peste, legume, iaurt degresat si cantitati mici de fructe; exclude alimentele grase: carne grasa, mezeluri, unt, ulei, sosuri, prajeli; redu cantitatea de dulciuri, produse de patiserie, sucuri; ia trei mese principale pe zi si una sau doua gustari intre mese daca ti se face foame. Retine insa: cina nu trebuie sa depaseasca ora 18; ca lichide, poti consuma apa minerala simpla sau gazoasa, ceai verde, ceai medicinal, cafea, suc de dovleac.

MENIU PENTRU 7 ZILE

Dupa primele 7 zile, meniul se repeta. Nu prelungi dieta mai mult de una sau doua saptamani (in functie de cat vrei sa slabesti) fara acordul medicului.

Ziua 1

Mic dejun: cateva felii de dovleac copt in cuptor.

Gustari: taritine cu castravete si branza degresata

Pranz: 400-500 ml supa de dovleac cu legume (morcov, patrunjel radacina, telina, ceapa), iar ca sa fie mai satioasa adaugi cateva crutoane.

Cina: salata de dovleac cu legume (cubulete de dovleac copt alaturi de ciuperci, morcovi, ardei, condimente) si doua oua fierte tari.

Ziua 2

Mic dejun: porridge din fulgi de ovaz cu dovleac fiert indulcit eventual cu stevia si un fruct (la alegere)

Guatari: un fruct (mar, para, portocala) sau cateva felii de docleac copt.

Pranz: supa de dovleac cu legume, un cartof copt cu 50 g de piept de pui la gratar, o rosie.

Cina: 200 g piure de dovleac cu orez.

Ziua 3

Mic dejun: doua oua fierte si cateva felii de dovleac copt.

Gustari: un fruct de sezon la alegere sau un iaurt in care adaugi o lingura de fructe de padure.

Pranz: piure de dovleac cu legume, 100 g de peste slab, un mar copt.

Cina: dovleac fiert la aburi cu legume.

Ziua 4

Mic dejun: fulgi de ovaz cu piure de dovleac.

Gustari: dovleac copt

Pranz: cartofi copti, peste la gratar si dovleac copt.

Cina: salata de dovleac (fiert, taiat cubulete), alaturi de fasole boabe, baby spanac, felii de ceapa rosie, branza rasa.

Ziua 5

Mic dejun: omleta din doua oua, ceapa, un zucchini ras

Gustari: dovleac copt sau legume la alegere

Pranz: dovleac cu legume la aburi (morcovi, rosii, varza, fasole boabe) cu 150 g de carne fara grasime (fiarta sau preparata la gratar ori la cuptor, fara ulei), un fruct la alegere.

Cina: cartofi copti cu branza rasa si salata de rosii si castraveti ori de varza.

Ziua 6

Mic dejun: porridge de dovleac cu salata verde.

Gustari: un iaurt degresat.

Pranz: supa-crema de dovleac cu cateva crutoane, cartofi copti si 100 g de piept de pui la gratar.

Cina: salata de dovleac cu legume, crutoane si 100 g de branza degresata.

Ziua 7

Mic dejun: fulgi de ovaz cu piure de dovleac.

Gustari: un fruct la alegere

Pranz: supa de legume cu perisoare, dovleac copt.

Cina: ghiveci de dovleac (de exemplu, dovleac, ardei, cartofi-dulci, mazare, ceapa, rosie, condimente).

SUPA DE DOVLEAC: Dovleac bine curatat de seminte si caoaja, taiat cubulete. Pune-l la fiert in apa cu sare si lasa-l pana e aproape inmuiat. Adauga morcov, telina, un pastarna si lasa-le sa fiarba impreuna. Cand sunt toate bine facute, paseaza legumele, adauga sare si piper dupa gust si un cubulet de unt in farfurie. Serveste-o cu crutoane si ceva verdeata deasupra.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica cookies Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web