Difuzarea acestei melodii este interzisa! „Blestemul cântecului sinucigaş”

in Curiozitati

Totul începe la Paris în anul 1932 , unde se pare că locuia şi compozitorul maghiar Rezso Serres.  Rezso Serres era un compozitor „ratat” din Ungaria care încerca în zadar să dea lovitura cu unul dintre cântecele sale, dar era respins de producători. Acest lucru ducea, inevitabil, la certuri cu soţia sa, nemultumita de starea soţului său:  „Ce putea fi mai rau decât un artist ratat …”. După un timp, văzând că nu se întâmplă nimic, aceasta îl părăseşte într-o duminică sumbră.  Deprimat, Serres se aşează la pian şi, uitându-se la cer, observă că începe o ploaie tristă de toamnă. Fără să îşi dea seama a început să apese la întâmplare clapele pianului. În mai puţin de jumătate de oră scrisese un cântec întreg, un cântec cu o melodie şi un ritm ciudat, deprimant şi trist . Numeşte acest cântec „Gloomy Sunday ” – „Duminica tristă ” scrie criterii.ro

Citeste si: „Unealta Diavolului” a fost o româncă. Povestea IREALĂ a celei numite Poltergeist Girl

Seress Rezso

Cântecul lui este acceptat de un producător, iar acesta îl distribuie în intreaga lume. În scurt timp soarta a început să i se schimbe. La câteva luni după ce cântecul este pus la vânzare, a început o serie ciudată de întâmplări legate de noa melodie. La Berlin, un tânăr i-a cerut unei orchestre să il cânte, după care barbatul merge acasă şi se împuşcă în cap, nu înainte de a le spune rudelor sale că e deprimat pentru că ascultase un cântec nou, pe care nu şi-l mai poate scoate din minte .

După o săptămână, în acelaşi oraş, o femeie a fost găsită spânzurată în apartamentul ei. Poliţia a descoperit în dormitorul ei un disc cu Gloomy Sunday, care fusese ascultat recent.

Citeste si: Documente FBI declasificate: Hitler nu a murit in Germania, ci a dus o viata pastorala

După două zile, în New York, o tânără secretară se gazează, lăsând scris ca la înmormântarea ei să se cânte Gloomy Sunday. Câteva săptămâni mai târziu un alt new- yorkez de 82 de ani s-a aruncat de la etajul al şaptelea, după ce cântase melodia mortală la pian. Cam în aceeaşi perioadă, un tânăr din Roma  a auzit melodia şi s-a aruncat de pe un pod .

Toate aceste morţi misterioase nu au rămas neobservate. Ziarele din întreaga lume au început să scrie despre tot mai multe sinucideri asociate cu melodia lui Seress. Un ziar din Londra scria despre cazul unei femei, care pusese discul cu Gloomy Sunday la volum maxim, înfuriându-i dar şi speriându-i pe vecini. La un moment dat, discul se bloca şi cânta la nesfârşit acelaşi fragment. Vecinii, disperaţi, au bătut la uşă, dar deschizându-le nimeni, au spart-o. Femeia era moartă în fotoliu. Luase o supradoză de medicamente .

Tot mai multe astfel de cazuri era raportate, ceea ce i-a făcut pe şefii BBC să interzică difuzarea melodiei la radiouri.

Citeste si: O construcţie făcută de chinezi afecteaza mişcarea de rotaţie a întregii planete

Rezso Serres i-a scris iubitei lui, rugând-o să se împace. A primit la scurt timp o scrisoare de la poliţie, prin care era informat că aceasta se otrăvise în timp ce asculta Gloomy Sunday.

Numărul exact al sinuciderilor nu este cunoscut, dar a fost estimat la peste 100 de cazuri .

Insuşi Rezso Serres a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la fereastra apartamentului său în 1968. A supravieţut însă căderii, dar se pare că a reuşit să-şi pună capăt zilelor la spital, cu sârmă care îi susţinea piciorul pus în ghips.

Melodia apare şi la finalul filmului  „Lista lui Schindler”, când Oscar Schindler ia cina cu soţia lui într-un restaurant.

Citeste si: Vrei să știi de câți ani arăți ? Pregătește o poză și intră aici

Mai jos puteţi asculta varianta, se pare, originală a cântecului .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*