Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Din 2016 se va mări considerabil alocația de stat pentru copii

in Evenimente

Un proiect de lege din 2016 vizează mărirea alocațiilor copiilor. Pe ordinea de zi a Senatului si a Camerei Deputaților se afla mai multe proiecte de lege privind mărirea indemnizației de șomaj, acordarea de pensii speciale, sporuri si prime pentru anumiți bugetari si veterani de război, dar si mărirea alocațiilor. Se pare ca aleșii ar vrea sa crească alocația la 200 de lei.

alocatia-de-stat

34 de senatori au inițiat o propunere legislativă pentru modificarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată.

Potrivit proiectului de lege, „cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește la valoarea de 200 de lei, începând cu 1 ianuarie 2015”.

Proiectul de lege a fost respins de către Senat şi a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaților, aceasta fiind şi cameră decizională.

Tot un proiect de lege pentru modificarea legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii a fost depus de 61 de senatori şi deputați.

Potrivit proiectului de lege, „alocația de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal, profesional sau în centrele de educație incluzivă, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora, dar cel mult până la împlinirea vârstei de 26 de ani„.

Mail mult, „tinerii care repetă anul școlar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepția celor care repetă anul din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical sau cu certificat de încadrare în grad de handicap pentru cei din centrele școlare de educație incluzivă„.

Iniţiativa legislativă a fost respinsă de Senat şi trimisă pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaților, care este cameră decizională, scrie observator.tv.

Sursa: wowbiz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate