Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Din ACEASTA cauza succesul financiar este periculos

in Psihologie

 

Cei mai multi dintre noi isi doresc succesul, fara problemele obisnuite care vin odata cu el. Ne dorim sa obtinem succesul depunand cat mai putine eforturi. Asadar, e o idee buna sa definim succesul pentru a-l intelege. Succesul este uma tuturor actiunilor si a gandurilor unei persoane care, in baza naturii lor pozitive si constructive, le-au adus fericire si buna dispozitie majoritatii cunoscutilor acesteia din trecut si le vor aduce si celor din anii care vor urma.

Succesul financiar genereaza putere si puterea este un lucru periculos pentru aeia care nu au invatat cum sa o foloseasca intelept si corect. Puterea financiara impresionanta are tndinta clara de promovare a intolerantei si a nesocotirii drepturilor celorlalti. Cand vei incepe sa ai succes financiar, va trebui sa fii mai atent ca oricand la ceea ce faci.

Este imposibil sa aduci fericire, buna dispozitie si lumina in vietile celor pe care ii cunosti si sa nu te bucuri tu insuti de succes. De asemenea, nu poti provoca suferinta, deznadejde si nefericire altora, sperand ca vei reusi in viata.

Banii nu reprezinta o dovada a succesului. De fapt, sunt si vor fi o dovada a esecului daca procesul prin care u fost obtinuti nu a fost caracterizat de fericire si bune intentii.

Exista oare vreo suma de bani cu care sa se poata cumpara bucuria emotionala – fericirea si multumirea de care ai parte ca rezultat al oportunitatii pe care o ai? Nu! Placerea vine din a face, nu din a dobandi. Aceasta este o lectie pe care unii dintre noi parca nu o invata niciodata, insa este, cu toate acestea, un adevar. Drumul catre ceea ce numim succes merge intr-o singura directie, traversand terenul vast al serviciilor oferite oamenilor. Orice drum care merge in alte directii nu poate conduce la succes.

Succesul financiar inabusa prea des impulsurile pozitive ale inimii umane si ii determina pe oameni sa il venereze pe zeul banilor. O persoana care dobandeste o mare putere financiara fara sa fi gustat amarul saraciei si care foloseste puterea in mod intelept reprezinta exceptia, nu regula. Adevaratul succes nu poate fi masurat in dolari. Este ceva ce poate fi masurat numai prin cantitatea si calitatea serviciilor facute de cineva pentru binele celorlalti. Daca puterea financiara elimina dorinta de a a oferi servicii utile, atunci poate fi interpretata in mod corect drept esec.

Fii atent la ceea ce faci pe masura ce incepi sa strangi mai multi bani decat ai nevoie pentru viata de zi cu zi. Ai grija ca acest lucru sa nu te impiedice sa vezi singura cale sigura catre succes, reprezentata de realizarea serviciilor utile pentru binele umanitatii.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate