Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Din culisele dictatorului: Ceaușescu și-a vândut trupul pentru funcții importante și s-a iubit cu Gheorghiu Dej

in Articole

Un personaj controversat al scenei politice româneşti, Nicolae Ceauşescu a adunat în jurul lui „legende” care mai de care mai spumoase. În timp ce unele voci au spus că în timp ce se afla la închisoare, acesta mituia gardienii pentru a merge la bordeluri să-şi satisfacă nevoile sexuale, alţii spun că ar fi avut o relaţie…prea apropiată de Gheorghiu-Dej în timp ce se aflau la închisoarea Doftana.

Titus Popovici, unul dintre cei mai mari scenarişti români din anii ’70-’80 şi membru CC al PCR, dezvăluia, în romanul său „Disciplina Dezordinii”, faptul că între Nicolae Ceauşescu şi Gheorghiu – Dej ar fi existat o relaţie homosexuală.ceausescu

Cele mai mari secrete se aflau la bufetul Marii Adunări Naţionale, căci acolo se dezbăteau cele mai spumoase detalii despre vieţile personajelor de pe scena politică. Tot acolo se zvonea că Nicolae Ceauşescu ar fi avut o relaţie…şocant de apropiată cu Gheorghiu-Dej. Mai exact, Titus Popovici ar fi aflat de la Gheorghe Apostol că în închisoare Ceauşescu fusese „fetita” lui Gheorghiu-Dej, lucru confirmat de alţi doi membri, Chivu Stoica şi N. Celac.ceausescu-jpg-dej

”În primii ani, bufetul (Marii Adunări Naţionale – n.n.) era mai populat decât sala mare: la preţuri simbolice se găseau tot felul de preparate special, iar muncă de baza a chelnerilor, ofiţeri de securitate de la căpitan în sus, era uşurată de coniacul Courvoisier; dezlegător de limbi care costă mai puţin aici decât rachiul de pere -; adio mama!- în oraş; aşa că, am aflat de la Gheorghe Apostol că în închisoare Ceauşescu fusese fetiţa lui Gheorghiu-Dej; mai târziu, mi-au confirmat-o Chivu Stoica şi inginerul N. Celac, rezident în România anilor ’40 al GRU (Glavnoe Razvedocinoe Upravlenie), serviciul de spionaj al Armatei Roşii, organizatorul, printre altele, al evadării lui Dej din lagărul de la Târgu-Jiu”, scria Titus Popovici în volumul amintit.

Mai mult de atât, despre homosexualitatea lui Ceauşescu ar fi vorbit şi Pavel Câmpeanu, unul dintre camarazii de celulă ai lui Ceauşescu. Potrivit Historia.ro, acesta i-ar fi dezvăluit cercetătoarei Lavinia Betea că Nicolae Ceauşescu ar fi avut o relaţie homosexuală cu un anume anume Marcovici. Totuşi, zvonurile potrivit cărora acesta s-ar fi „iubit” cu Dej ar fi fost confirmată la nivel…mai înalt.

Scriitorul german Thomas Kunze, un cunoscut biograf al lui Ceauşescu, a vorbit despre existenţa unei legături între cei doi.

“O relaţie homosexuală între Ceauşescu şi Gheorghe Gheorghiu-Dej, ivită în condiţiile detenţiei, ar lămuri multe cu privire la evoluţia ulterioară a lui Ceauşescu. Mărturia lui Chivu Stoica, potrivit căreia, în ciuda incapacităţii sale dovedite, Ceauşescu a escaladat cu uşurinţă treptele spre cele mai înalte funcţii în stat, ar întări această ipoteză”. S-a spus de foarte multe ori că Dej nu l-ar fi dorit pe Ceauşescu în fruntea ţării. Uite că nu mai putem fi atât de siguri. Voi reveni asupra subiectului, precum şi a altor mărturii deosebit de importante pentru istoria recentă, ale lui Titus Popovici.”, ar fi declarat autorul german.

sursa: a1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate