Din păcate nu este vorba despre o glumă! Noi scumpiri de la 1 aprilie – pe ce vom plăti mai mulți bani

in Evenimente

Chiar de ziua păcălelii, de 1 aprilie, autoritățile ne pregătesc o surpriză neplăcută și din păcate nu este vorba despre o glumă. Din păcate, toți vom plăti mai mult pentru gaze și apă.

Apa Nova, furnizorul de apă şi servicii de canalizare din Bucureşti şi Ploieşti, susţine într-un comunicat că majorările de tarife operate au respectat contractul de concesiune încheiat în anul 2000 şi că există alţi operatori care pratică preţuri mai mari.

Astfel, ApaNova a anunțat că schimbă modalitatea de calcul a tarifului la apă. Spre exemplu, bucureștenii vor plati cu 7-8 bani mai mult pe metrul cub de apă consumat, scrie protv. În acest moment, tariful pe metrul cub este de 5 lei și 60 de bani.

Potrivit acestuia, tariful acoperă cheltuielile de operare, întreţinere, reabilitare, dezvoltare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, conform cerinţelor contractului de concesiune, pe întreaga perioadă a concesiunii, de 25 de ani.

„În concordanţă cu Contractul de Concesiune şi actele adiţionale ulterioare, Apa Nova Bucureşti consideră ca a respectat reglementările în domeniul specific de activitate referitoare la calitatea şi continuitatea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare. Reglementatorul tehnic al concesiunii, în prezent Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, a emis la termenele contractuale toate deciziile privind atingerea şi menţinerea conformităţii nivelelor de servicii”, spun reprezentanţii companiei, în comunicat.

Pe lista scumpirilor urmează gazele și energia electrică.

După liberalizarea pieței se vor scumpi și gazele, susține ANRE. Astfel pentru un apartament cu două camere, fără centrală termică veți plăti cu 50 de lei mai mult. În cazul aceluiași apartament, dar cu centrală termică factura anuală va crește cu 240 de lei. Și asta nu e totul. La vara, ANRE discută și tarifele la energie electrică, anunță B1.ro.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.