Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DIN SUPERSTIȚIILR ROMÂNILOR! Ce se întâmplă când auzi cântecul unei cucuvele?

in Diverse

Din cele mai vechi timpuri și până în prezent, în popor se spune că un cântec al cucuvelei este auzit atunci când moartea cuiva este foarte aproape, cu alte cuvinte acesta este prevestitorul de moarte.

Din strămoși se știe că un cântec auzit de cucuvea înseamnă o mare nenorocire în casa celui care a auzit-o! Mai multe legede sunt despre această pasăre care provoacă o mare frică în oameni!

Într-una din aceste legende, se spune că anume cucuveaua este o femeie care s-a transformat în pasăre, iar pe timpul vieții aceasta a fost torturată de către bărbatul cu care și-a legat destinul.

În momentul în care femeia nu a mai avut răbdare față de violența soțului său, aceasta s-a rugat Lui Dumnezeu să fie transformată într-o pasăre pentru a putea zbura și fugi de bărbatul ce-i provoca atâta chin.

În fiecare noapte femeia plângea, iar plânsul său a fost transformat în cântecul cucuvelei!

Atunci când o cucuvea a venit pe casa dumneavoastră sau pe împrejurimile acesteia, lumea se așteaptă la o moarte, iar dacă în casa respectivă recent a murit cineva, în popor se spune că va mai veni degrabă încă o moarte.

În alte părți ale României se spun legende despre cântecul acestei păsări că ar fi una care vine exact acolo unde va avea loc o nuntă în viitorul apropiat sau va apărea un nou membru de familie!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate