Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Directoarea Hexi Pharma rămâne în arest la domiciliu. A pledat nevinovat

in Evenimente/Stiri online

Acuzată de 99 de înșelăciuni și 29 de infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor în scandalul dezinfectanților diluați din spitale, directorul general Hexi Pahrma, Flori Dinu, a pledat ”nevinovat” în fața judecătorilor. Femeia se apără spunând că nu este corect ca ea să plătească toate daunele după dispariția patronului Dan Condrea. De asemeni, ea mai susține că nu s-a dovedit ca vreun pacient a suferit în urma utilizării dezinfectanților produși de firma pe care o conducea.

Deși procurorii au insistat în vederea arestării directoarei, Tribunalul București a decis că Flori Dinu rămâne în continuare în arest la domiciliu. De asemeni, directoarea Hexi Pharama este acuzată și de spălare de bani, în același dosar fiind acuzată și iubita lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, dar și fratele acesteia, Radu Ochinciu.

Potrivit procurorilor, Dan Condrea, cu ajutorul celor menționați mai sus, a înșelat statul român cu 2 milioane de euro, bani care ar fi trebuit să fie încasați ca impozit pe profit. DNA a dispus urmărirea penală față CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions LTD si Hatom Limited LTD, ambele din Cipru, firme off-shore coordonate de Dan Condrea și folosite de acesta pentru spălarea banilor. Pentru complicitate la evaziune fiscală este anchetat și partenerul de afaceri al patronului Hexi Pharma, Miron Panaitescu, administrator la mai multe societăți comerciale, în prezent aflat în penitenciar, față de care Condrea a plătit sume fictive sub forma unor taxe pentru servicii de consultanță financiară.

Probele aduse de procurorii DNA au arătat că Dan Condrea cumpăra materialele necesare pentru fabricarea dezinfectanților de la o firmă din Germania, dar în acte marfa apărea ca fiind achiziționată prin cele două firme off-shore din Cipru la un preț de șapte ori mai mare decât cel real. Imediat după izbucnirea scandalului dezinfectanților, patronul Hexi Pharma a transferat o jumătate de milion de dolari în contul iubitei sale, Uliana Ochinciu și fratelui acesteia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate