Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Directorul Aeroportului Cluj, acuzat de luare de mită!

in Articole/Evenimente/Stiri online

   David Ioan Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca, a fost trimis în judecată, sub cauzaţia de luare de mită, de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul teritorial Cluj.

   Împreună cu David Ioan Ciceo mai este acuzat de aceaşi infracţiune şi Ioan Bene, administrator al unei societăți comerciale, informează un comunicat al DNA.

   Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 2011, la nivelul Consiliului Județean Cluj și a Regiei Autonome a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a fost demarat un proiect având pentru relizarea investiției „Pistă de decolare – aterizare de 3.500 m și suprafețe de mișcare aferente”, proiect ce viza dezvoltarea infrastructurii aeroportuare din zona de Nord – Vest a României.

   Astfel, pe 6 septembrie 2011, în urma unei licitații publice, Regia Autonomă – Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, a încheiat, în calitate de achizitor a fost încheiat un contract de execuție ce avea ca obiect executarea, finalizarea și întreținerea noii ppiste de decolare-aterizare, cu o asociere de firme din care făcea parte și cea administrată de Ioan Bene.

   „După finalizarea lucrărilor, pe fondul cointeresării materiale a lui Ciceo David Ioan, directorului regiei autonome Aeroportul Internațional Cluj – Napoca, și a unei alte persoane din conducerea CJ Cluj, omul de afaceri Bene Ioan a convenit cu aceștia să realizeze în continuare lucrări din Etapa II a proiectului, în sensul de a construi platforma de parcare aeronave Apron 4, lucrare ce a fost finalizată în luna martie 2014. Acest lucru s-a realizat în lipsa oricăror forme legale și transparente de evaluare și acordare a unei astfel de lucrări finanțate din bani publici, prin ignorarea principiilor concurenței și transparenței stabilite de legiuitor„, mai precizează comunicatul.

   Procurorii DNA mai spun că „În acest context, în cursul lunii octombrie 2012, inculpatul Ciceo David Ioan a primit de la inculpatul Bene Ioan, pentru sine, un imobil situat în Cluj Napoca, presupus achiziționat de părinții săi cu suma de 690.000 lei și care ulterior a fost finisat cu lucrări evaluate la suma de 563.226 lei (manoperă și materiale). Lucrările respective au fost executate de firme colaboratoare sau aparținând inculpatului Bene Ioan, costurile fiind suportate de acesta din urmă. În schimbul acestor foloase, inculpatul Ciceo David Ioan, în exercitarea prerogativelor și atribuțiilor funcției sale, a direcționat, în baza unor acte neconforme, alocări bugetare ale Regiei pe care o conducea către societatea administrată de omul de afaceri, în vederea achitării lucrărilor la platforma de parcare aeronave Apron 4. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra imobilului ce a făcut obiectul infracțiunii de luare de mită, în vederea asigurării confiscării speciale„.

   Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Cluj, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. DNA mai precizează că „această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. (credit foto: airportcluj.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate