Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Diverse superstitii

in Curiozitati

Se spune ca:
…femeia gravida nu trebuie sa atinga animale.
…femeia gravida nu trebuie sa fure, altfel copilul ei va purta un semn din nastere.
…femeia gravida nu trebuie sa priveasca oameni urati sau aspecte urate.
…daca un copil se naste cu caita (cu o membrana pe cap), va fi bogat si norocos toata viata.
…daca un copil se naste cu picioarele inainte, acesta va avea puteri magice sau vindecatoare deosebite.
…copiii nascuti in luna mai sunt bolnaviciosi si nu au viata usoara.
…aduce noroc daca un copil este nascut la bordul unei nave.
…daca primul dinte al unui copil iese pe gingia de jos, va avea viata lunga.
…apa in care este botezat copilul trebuie turnata la radacina unui pom imediat dupa botez. Aduce noroc.
…in apa in care este scaldat copilul a doua zi dupa botez, nasii pun diverse obiecte prin care ursesc copilului viitoarea soarta. Pot pune flori, bani de argint, miere, fructe si alte simboluri prin care atrag asupra copilului trasaturile sale viitoare: noroc, frumusete etc.
…atunci cand copilul este ridicat din leagan pentru a fi schimbat sau hranit, leaganul nu trebuie sa ramana gol, ci se pune in loc un obiect din casa.
…atunci cand un copilul nou nascut este vazut prima data, trebuie oferiti bani care se pun in scutec sau in leagan pentru somn bun.
…copilul nu trebuie lasat sa se joace cu focul, altfel va face pe el in pat.
…nu e bine ca un copil sa fie botezat cu numele unei persoane decedate (de ex. numele unui bunic mort).
…nu e bine ca un copil sa fie botezat cu acelasi nume a unui frate care a murit.
…la taierea motului, cand copilul implineste un an, acesta va alege de pe o tava trei obiecte (dintr-o multitutdine de obiecte pregatite de nasi). Acele 3 obiecte pe care copilul pune mana se spune ca descriu destinul copilului, fiind acele domenii in care va avea cel mai mult noroc in viata.
…copiii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochia singuri.
…un usturoi prins cu o ata rosie la gatul sau la caciulita copilului fereste de deochi.
…pentru a fi ferit de deochi, copilul nou nascut trebuie cantarit inainte de a i se face prima baie. Dar atentie: nu trebuie spus nimanui greutatea copilului.
…o ata rosie prinsa la incheietura mainii copilului sau chiar a unui animal alunga deochiul.
…orice obiect de aur purtat la gat, la ureche sau la mana atrage energia negativa a deochiului, deci are efectul de a feri.
Un „joc” deja foarte bine cunoscut este aflarea numarului de copii si a sexului acestora. Se spune ca prin acest mic truc, puteti afla numarul si sexul copiilor pe care ii veti avea de-a lungul vietii. Aveti nevoie de o verigheta de aur si o bucata de ata. Agatati o verigheta sau un inel de aur de o bucata de ata. Lasati pendulul astfel format putin deasupra abdomenului (in cazul unei femei gravide) sau a palmei deschise cu fata in sus (in cazul femeilor si barbatilor). Dupa scurt timp dupa ce lasati pendulul sa se linisteasca, el va incepe sa se miste.Daca se misca in cerc, inseamna ca veti avea un baiat. Daca se misca inainte si inapoi, va fi fata. Numarati astfel de cate ori va incepe pendulul sa se balanseze (nu numarul miscarilor sau rotaiilor, ci numarul etapelor de rotatie:  daca pendulul incepe sa faca cercuri o data, dupa care se opreste si incepe sa faca linii, inseamna ca e vorba de un baiat si o fata. Daca face mai intai linii drepte, dupa care incepe din nou aceeasi miscare, in linie, e vorba de doua fete s.a.m.d. In acest fel si aflati si numarul copiilor. Cand pendulul nu se mai misca deloc dupa o perioada destul de lunga de asteptare, inseamna ca jocul s-a terminat si acesta va fi numarul final de copii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate