Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DNA: 17 parlamentari şi 47 de primari trimişi în judecată în 2016!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Anul 2016 este considerat de Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie , drept „un an un an dificil, caracterizat prin provocări legislative, atacuri fără precedent la adresa activității și a procurorilor DNA”, în prezentarea Raportului de Activitate, prezentat la şedinţa de bilanţ privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, desfăşurată joi, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

   La prezentarea raportului au fost prezenți președintele României, Klaus Iohannis, ministrul interimar al Justiției Ana Birchall, președinţii Înaltei Curți de Casație și Justiție şi Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general al României Augustin Lazăr, procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Daniel Constantin Horodniceanu și reprezentanți ai ambasadelor şi societății civile, informzază un comunicat al DNA.

   Conform raportului, anul trecut „au fost trimise spre judecare cauze a căror importanță este determinată de valoarea ridicată a produselor infracționale și a prejudiciilor reținute, dar și de funcția persoanelor trimise în judecată: 426 din acestea au ocupat funcții de conducere, control, demnități publice ori alte funcții importante.

  Au fost trimişi în judecată 30 de demnitari dintre care: trei miniștri, un președinte al Camerei Deputaților, şase senatori, 11 deputați, trei prefecți şi doi subprefecți. Din reprezentanţii autorităților locale şi judeţene au fost trimişi în judecată 47 primari din care un primar de sector, 11 primari de municipiu 35 primari de oraș sau comună, 12 viceprimari, 5 președinți de consilii județene, şi vicepreședinți de CJ,

  Din instituțiile legate de aplicarea legii, au fost trimişi în judecată 16 magistrați, 17 avocați, 91 polițiști, 14 militari şi un notar. Lista DNA continuă cu 21 de directori de companii sau societăți naționale, doi rectori, un decan, patru directori de școală sau grup școlar, trei profesori universitari, un lector universitar şi trei profesori.

   Valoarea produsului infracțional recuperat încă din cursul anchetelor penale prin măsuri de restituire depășește 4,29 milioane de euro, spune acelaţi raport al DNA.

   Anul trecut au fost condamnaţi definitiv în dosare de mare corupţie 879 inculpați, printre ei fiind un europarlamentar, un ministru, şapte deputați, un senator, 9 judecători, doi prefecți, un subprefect, cinci președinți de consiliu județean, patru vicepreședinți de consiliu județean şi 28 de primari. În dosare ale DNA finalizate cu soluții definitive, instanțele s-au pronunțat cu privire la confiscarea și recuperarea de produse infracționale în sumă totală de aproximativ 226.8 milioane euro. (foto: presidency.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate