Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DNA a „intrat” în Primăria Timişoara! Actualul primar Nicolae Robu şi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, suspectaţi de corupţie

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Mai multe persoane din administraţia locală a municipiului Timişoara, printre care se numără fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi Nicolae Robu (în foto), actualul primar, au intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acestea sunt suspectate de „abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, în cazul retrocedării a peste 900 de imobile aflate în centrul istoric al Timişoarei, prejudiciul fiind estimat la nu mai puţin de 40 milioade de euro, în dauna statului român.

   Persoanele inplicate în acest dosar sunt Gheorghe Ciuhandu, fost primar al municipiului Timișoara, Nicolae Robu, actualul primar, Martin Staia, fost director în cadrul Primăriei Timișoara, Dan Diaconu, viceprimar, şi Traian Constantin Stoia, fost viceprimar, informează un comunicat al DNA.

   „În perioada 1996 – 2015, mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, precum și alte persoane, și-au încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 și au deposedat Statul Român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al orașului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului”.

   În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane care, la data faptelor erau funcționari în cadrul Primăriei Timișoara„, precizează acelaşi comunicat.

   DNA precizează, totuşi, că „efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție„.

Reacţia primarului Robu

   Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, recunoaşte că a fost audiat la DNA Bucureşti, dar precizează că este primar doar din 22 iunie 2012 şi că, sub semnătura sa, au fost vândute doar două „apartamente modeste, vândute unor familii modeste„.

   Robu mai spune că „ancheta DNA este una firească și total legitimă„. şi că nici el, nici ceilalţi nu sunt învinuiţi încă de ceva. „Eu nu sunt învinuit de nimic, nimeni nu este învinuit în această etapă a anchetei. Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte„. (credit foto: pagina facebook Nicolae Robu)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate