Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DNA: Fiica lui Dumitru Dobrică, numită subsecretar de stat pentru o vacanță în Austria și bani pentru casa lui Zgonea.

in Politic

Social-democratul Valeriu Zgonea, fost pre­ședinte al Ca­me­rei Depu­ta­ților, este acuzat de procurorii DNA Ploiești de trafic de influență și obținere de foloase necuvenite de la omul de  afa­ceri buzoian Dumitru Dobrică, pentru a interveni în vederea numirii fiicei acestuia, Ionela, într-o funcție de subsecretar de stat. Este vorba despre o sumă de peste 50.000 de lei,tradusă în contravaloarea unei excursii la Viena și acoperirea cheltuielilor pentru construirea unei case de vacanță în Covasna.

Postul vizat era la Ministerul Comunicațiilor, iar fapta datează din 2013. Fostul pre­ședinte al Camerei Deputaților a fost pus ieri sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost audiat timp de trei ore de procurorii DNA Ploiești. De asemenea, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Dumitru Dobrică scrie Opiniabuzau.ro

   „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea mă­surii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie 2017, față de inculpatul ZGO­NEA VALERIU – ȘTEFAN, vicepreședinte, în perioada 2010-2012, și ulterior preșe­­dinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului Româ­niei în legislatura 2012-2016, pentru infracțiunea de trafic de influență.

   Totodată, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de numitul DOBRICĂ DUMI­TRU, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiu­nea de cumpărare de influență. În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce contu­rea­ză următoarea stare de fapt: În cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a fost numit în funcția de președinte al Camerei Depu­taților din cadrul Parlamentului României.

    În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică.

   Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna. La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ște­fan, persoana respectivă a fost numită în funcția de pre­ședinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor fă­cute de Zgonea Valeriu – Ște­fan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subse­cretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ionela Dobrică este în prezent deputat și președinte TSD Buzău. Relația dintre Zgonea și PSD Buzău datează din perioada imediată debarcării lui Ion Vasile de la conducerea organizației ju­dețene, când fostul preșe­din­te al Camerei Deputaților a condus cu caracter interimar organizația buzoiană până la organizarea conferinței care l-a ales pe Constantin Boșco­deală președinte.

Ionela Dobrică este în prezent deputat și președinte TSD Buzău. Relația dintre Zgonea și PSD Buzău datează din perioada imediată debarcării lui Ion Vasile de la conducerea organizației ju­dețene, când fostul preșe­din­te al Camerei Deputaților a condus cu caracter interimar organizația buzoiană până la organizarea conferinței care l-a ales pe Constantin Boșco­deală președinte.

La scurt timp după anunțul DNA, Ionela Dobrică a precizat, pe pagina sa de Facebook, că nu are nicio cali­tate în respectivul dosar.
 „Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea și tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcția de subsecretar de stat a fost făcută la propu­nerea PSD și a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legătură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment, nu am nicio calitate în acest dosar. Am încredere în corectitudinea justiției în România“, a scris Ionela Dobrică pe Facebook.
Contactat telefonic, Dumitru Dobrică a refuzat să facă vreun comentariu. Sursa: Opiniabuzau.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate